PC

Skyrim prodat u preko 60 miliona primeraka

FOTO: Bethesda

Kada pomislite na igre koje se iznova ponovo objavljuju, mnogi pomisle na Skyrim. Ovaj RPG otvorenog sveta je prvi put objavljen još 2011. godine i pojavio se na gotovo svim dostupnim platformama. To je omogućilo da igra bude ogroman komercijalni uspeh u protekloj deceniji – zvanično prodavši preko 60 miliona primeraka.

U intervjuu koji je sproveo IGN, Todd Howard iz Bethesda Game Studios je razgovarao o mnogim aspektima nadolazećeg Sci-fi RPG-a Starfield, nehotice potvrđujući da je njihov megahit iz 2011. godine Skyrim sada prodao preko 60 miliona primeraka. Rekao je: “Sedimo ovde, 12 godina nakon Skyrim-a. Gledamo igru koja ima preko 60 miliona primeraka i sve te ljude koji igraju… još uvek je igraju. I tako smo naučili da moramo od početka graditi igru koja ima dugoročni gejmplej na umu – tako da se nadamo da će ljudi igrati Starfield dugo vremena od izlaska.”

Prošlo je dosta vremena od kada smo poslednji put dobili ažuriranje o prodajnom učinku Skyrim-a. Prethodni podaci su otkrili da je igra prodala 30 miliona primeraka do 2016. godine. Iako je prošlo dosta vremena od tada, impresivno je videti kako se prodaja igre udvostručila toliko godina nakon prvobitnog izlaska.

Sa 60 miliona prodatih primeraka, Skyrim je sada sedma najprodavanija video igra svih vremena. Nalazi se između OG Super Mario Bros (58 miliona primeraka) i Mario Kart 8 + Deluxe (62,25 miliona). Obzirom da The Elder Scrolls 6 nije na vidiku, biće zanimljivo videti koliko će primeraka Skyrim prodati do trenutka kada njegov nastavak konačno bude objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top