Vesti

5 open world igara za korisnike Xbox Game Pass-a

Posted on

Može se reći da open world igre obuhvataju najbolje karakteristike gejminga i guraju ih do logičnih ekstrema – pružaju potpuno razvijene alternativne stvarnosti koje igrač može istraživati kako želi, pružajući im neviđene nivoe samostalnosti i slobode u određivanju svog puta kroz igru. Otvorena igra ima potencijal da, gotovo doslovno, postane drugi život u koji se igrač može povući.

Tako ne treba da bude iznenađujuće što neki od najpopularnijih naslova industrije igara dolaze u obliku open world. Na sreću igrača, veliki izbor ovih naslova je na dohvat ruke onima koji imaju aktivnu pretplatu na Xbox Game Pass. Ali u koji svet treba da se zaroni sledeći? Koje su najbolje igre otvorenog sveta na Xbox Game Pass-u? Za početak, definitivno biste trebali probati ove.

Middle-earth: Shadow Of War

Iako je Middle-earth: Shadow Of War bila fantastična avantura sama po sebi, Shadow of War je unapredila mehanike franšize i podigla ih na viši nivo, dajući igračima slobodu istraživanja velikog otvorenog sveta. Oni koji su se zaljubili u originalnu igru uživaće u usavršenom sistemu koji uključuje nove pokrete i sposobnosti, dok održava uzbudljivu borbu iz glavnog naslova.

Middle-earth: Shadow Of War je takođe unapredila Nemesis sistem, pružajući svetu još više života dok se igrači povremeno suočavaju sa neprijateljima koji su ih ranije porazili. Ova karakteristika je glavna prodajna tačka franšize i zaslužuje svu pohvalu koja joj je upućena, jer čini da svet izgleda kao da se menja u skladu sa akcijama igrača.

No Man’s Sky

Kada je prvi put puštena 2016. godine, No Man’s Sky je bio kritikovan zbog nedostatka gejmpleja i nedovršenog dizajna. Mnogi fanovi su bili razočarani što izdanje izgleda da nema mnoge od prvobitnih obećanja koja su data od strane developera, Hello Games. Srećom, iako je bio kritički osporavan tokom prvobitnog izdanja, dizajneri su ostali verni igri i nastavili da je poboljšavaju u sledećim godinama.

Sada, 2023. godine, No Man’s Sky je daleko bolji nego što je nekada bio. Igrači napokon dobijaju svemirsku epsku avanturu koju su priželjkivali, a osećanja prema No Man’s Sky-u su izuzetno pozitivna u poslednjim godinama. Igrači koji traže zabavnu, duboku i apsolutno zaraznu otvorenu igru trebali bi se upustiti u ovu fantastičnu avanturu.

Grounded

Nakon dugotrajne faze ranog pristupa, Grounded je konačno dobio svoj puni debi. “Normalno” dvorište postaje opasan pesak u kom se nalaze zastrašujuća stvorenja nakon što igrači budu smanjeni tako da im jedan list trave bude iznad glave. Nalazeći se u nezgodnoj situaciji dok pokušava da se vrati kući. protagonista mora preživeti ovu čudnu zemlju prilagođavajući se njenom ekosistemu.

Grounded je maštovita openigra koja crpi inspiraciju iz savremenih naslova, dok istovremeno pronalazi jedinstveni glas koji ga izdvaja od ostalih. Obsidian je odgovoran za neke od najpotpunijih svetova u gejmingu, a Grounded je još jedan dokaz njihovog talenta.

Atomic Heart

Iako nije postigla odličan prijem, Atomic Heart ipak nudi mnogo toga, posebno za fanove nadrealnih naučnofantastičnih pucačina. Smeštena u alternativnu verziju pedesetih godina, igra se vrti oko istraživačkog centra u Sovjetskom Savezu koji je postigao značajan tehnološki napredak. Međutim, kao što to obično bude, stvari su počele da krenu nizbrdo, što dovodi do dolaska agenta koji treba da istraži situaciju.

Atomic Heart crpi inspiraciju iz klasika poput BioShock-a, prikazujući utopiju koja je otišla u pogrešnom smeru. Ovoga puta, androidni roboti su u centru pažnje, a ovi mehanički neprijatelji mogu biti prilično zastrašujući u određenim okolnostima. Iako nije posebno velika prema standardima podžanra, Atomic Heart ipak se odvija u otvorenom svetu, koji takođe sadrži nekoliko sporednih zadataka. Mapa ponekad razvlači akciju previše tanko, ali takođe ima neke prelepe poglede.

Assassin’s Creed Odyssey

Tokom leta, Xbox Game Pass je dobio dve igre iz serijala Assassin’s Creed: Origins i Odyssey. Svaki naslov je ambiciozna otvorena igra prepuna sadržaja, kako obaveznih, tako i opcionih. Nema puno toga što ih razdvaja u pogledu kvaliteta, a nečije preference mogu zavisiti o tome da li više vole Antički Egipat u Origins-u ili Antičku Grčku u Odyssey-u.

Budući da je Odyssey nastavak Origins-a, unapređene su  neke mehanike prethodnika, posebno borbeni sistem. Pošto je Origins prvi hronološki naslov, novajlije u serijalu bi trebalo da počnu sa tim naslovom; međutim, igre iz serijala Assassin’s Creed se mogu uživati i kao samostalne avanture, pa je Odyssey i dalje opcija.

Ovo su samo neke od mnogih open space igara u kojima korisnici Xbox Game Pass-a mogu uživati i provesti svoje vreme uz njih. Bacite pogled na njih, a istražite i druge koje bi vam se možda više dopale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version