PC

Procureli detalji za pucačinu Marathon studija Bungie

Posted on

Bungie je na nedavnom PlayStation Showcase događaju pokazao sinematik za svoj budući extraction shooter ‘Marathon’. O igri se nije mnogo znalo tada, ali novi izveštaj sada daje mnogo informacija o gejmpleju, napredovanju i ostalom u Marathon.

Prema Tomu Hendersonu, poznatom insajderu iz industrije (preko Insider Gaming), Marathon će biti “ekstrakcijska pucačina za 3 igrača sa elementima koje ćete prepoznati ako igrate igre kao što je Escape From Tarkov”. Iako je akcenat na timovima od 3 igrača, Henderson je potvrdio da ćete moći da se borite i sami ili u paru – ali ćete se susretati i sa drugim timovima od 3 igrača.

Zanimljivo je da igra ima sistem kiseonika u kojem “svi igrači imaju ograničenu zalihu kiseonika koja služi kao tajmer za meč – Kada ostane bez kiseonika, igrač gubi health. Cilj je da se izvuče pre nego što ostane bez kiseonika, ali igrači mogu naći i O2 kanistere u meču ili ih kupiti po visokoj ceni na tržištu pre borbe.”

Ovaj novi sistem kiseonika će uticati i na borbu, jer će vam se dešavati različite stvari u zavisnosti od toga gde vas pogode. Kao i u Call of Duty, Marathon će imati i prednosti kao što su “brže oživljavanje, manja potrošnja O2, brže kretanje po vodi itd.”

Možda najuzbudljivija vest od Hendersona je to što se Marathon razvija sa ciljem da ima brza vremena učitavanja – sa planom da se vreme učitavanja svede na “jednocifrene brojeve”. Destiny 2 ima prilično duga vremena učitavanja, naročito kad putujete sa jedne planete na drugu, pa je lepo videti da to verovatno neće biti slučaj sa Marathon.

Na kraju, da biste znali šta će igrači raditi u igri, Henderson je opisao osnovni gejmplej loop za Marathon, koja izgleda ovako:

  • Odaberite misije (koje ćete obaviti u igri)
  • Kupite / Odaberite loadout/ perks/ sposobnosti / opremu
  • Ulazak na server
  • Tražite loot / Obavljajte misije / Istražujte i otkrivajte tajne
  • Ekstrakcija
  • Koristite XP za nadogradnje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version