Vesti

Stiže nova Harry Potter igra

Posted on

Harry Potter: Magic Awakened nam stiže širom sveta 27. juna za iOS i Android mobilne uređaje. Dosad je 2023. godina bila veoma uspešna za franšizu Harry Potter, a globalno lansiranje Harry Potter: Magic Awakened samo će je učiniti još većom.

Dugo očekivana igra Hogwarts Legacy je izašla početkom 2023. godine i dobila je kritičke pohvale, ali i rekordnu prodaju. Mesecima kasnije je potvrđeno da se radi na TV seriji Harry Potter sa potpuno novom glumačkom postavom, kao i da je u razvoju igra Harry Potter Quidditch. Sada obožavaoci čarobnjačkog sveta imaju još nešto na šta mogu da se raduju, jer će Harry Potter: Magic Awakened zvanično biti objavljen sledeće nedelje.

Od 27. juna, fanovi Harry Pottera će moći da preuzmu i igraju Harry Potter: Magic Awakened na Androidu i iOS-u. Za one koji nisu upoznati sa igrom, ona je opisana kao “besplatna igra uloga sa sakupljanjem karata” koja kombinuje mehaniku CCG igara sa MMO karakteristikama. Igra uključuje poznate lokacije, predmete i čini iz sveta Harry Pottera, i trebalo bi da bude veoma zanimljiva fanovima franšize.

Neki obožavaoci Harry Pottera možda već znaju za igru Harry Potter: Magic Awakened. Iako će igra zvanično biti lansirana širom sveta 27. juna, ranije je bila dostupna za igranje u Kini. Ova igra je postigla veliki uspeh u Kini, pa nije iznenađujuće što je doneta odluka da se lansira širom sveta.

Magic Awakened je samo najnovija Harry Potter mobilna igra koja je objavljena pod oznakom Portkey Games. Prva je bila kontroverzna igra Harry Potter: Hogwarts Mystery, koja je izašla 2018. godine, a zatim su usledile igre Harry Potter: Wizards Unite (koja je sada ugašena) i popularna puzzle igra Harry Potter: Puzzles & Spells od strane kompanije Zynga. Portkey Games je dosad postigao veliki uspeh sa svojim Harry Potter mobilnim igrama, pa ne bi bilo iznenađujuće da vidimo još projekata vezanih za Harry Potter na mobilnim uređajima u godinama koje dolaze.

Naravno, fanovi Harry Pottera mogu se radovati i tradicionalnim igrama za konzole baziranim na franšizi, posebno nakon rekordnog uspeha Hogwarts Legacy. Očekuje se i izlazak igre Harry Potter: Quidditch Champions za PC i konzole, što bi takođe trebalo da privuče tradicionalne igrače. Fanovi Harry Pottera će imati mnogo različitih igara na raspolaganju, a sve dok igre nastavljaju da generišu veliku zaradu kao do sada, nema naznaka da će popularna franšiza uskoro prestati.

Harry Potter: Magic Awakened će biti objavljen 27. juna za iOS i Android mobilne uređaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version