PC

Ubisoft svoje buduće igre neće doneti ni na Steam ni na Epic Games Store

Posted on

FOTO: Ubisoft

Poslednjih nekoliko godina, Ubisoft je uglavnom izdavao PC igre na svojoj Ubisoft Connect prodavnici i na Epic Games Store. U poslednjih nekoliko meseci, kompanija je takođe konačno počela da donosi igre i na Steam ponovo. Nažalost, izgleda da Ubisoft neće zadržati stvari jednostavnim tako što će donositi igre na sva tri platforme u budućnosti, jer bi Star Wars Outlaws i Avatar: Frontiers of Pandora mogli biti ekskluzivni za Ubisoft prodavnicu.

I Avatar: Frontiers of Pandora i Star Wars Outlaws su dobili gejmplej prikaze na Ubisoft Forward ranije ovog meseca. Sada, kako je primetio PCGamesN, čini se da postoji raskorak u platformama za izdavanje za nekoliko Ubisoft naslova. Trenutno, izgleda da će Assassin’s Creed Mirage izaći na Ubisoft Connect i Epic Games Store, ali će preskočiti Steam, uprkos tome što je Ubisoft tek nedavno počeo da podržava Steam platformu ponovo.

Sa Ubisoftovim najvećim predstojećim igrama, Avatar: Frontiers of Pandora i Star Wars Outlaws, Ubisoft navodno donosi igre samo na Ubisoft Connect za PC, preskačući i Steam i Epic Games Store pri lansiranju.

Izgleda da će ubuduće, Ubisoft izdavati PC igre po svom nahođenju, sa najvećim naslovima koji će biti rezervisani za njegovu prodavnicu na neodređeno vreme, a manje igre koje će ići na druge platforme, kao što su EGS i Steam. U nekim slučajevima, Steam će takođe biti preskočen. To je zbunjujuća mreža koju treba raspetljati i jedna koja će po našem mišljenju izazvati probleme u budućnosti.

Jedina uteha ovde je što u svim slučajevima, Ubisoft PC igre zahtevaju Ubisoft Connect nalog, bez obzira na prodavnicu iz koje ste kupili igru. Imajući to u vidu, biće dovoljno lako za ljude koji već igraju ove igre da pređu. Međutim, za nove fanove koji nisu igrali Ubisoft naslove ranije, ovo će dodati dodatni korak njihovom procesu kupovine i instalacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version