Vesti

Šta nas možemo očekivati od Super Mario Bros Wonder

Posted on

Super Mario Bros. Wonder je otkriven kao iznenađenje na kraju poslednjeg Nintendo Direct-a i već izgleda kao jedan od najjedinstvenijih naslova u serijalu. U samo dva i po minuta igranja, već je pokazao nekoliko karakteristika koje ga izdvajaju od ostatka Super Mario Bros. serijala. Igra će biti puštena u prodaju tek u oktobru, ali trejler je ostavio snažan prvi utisak i osigurao da fanovi ne zaborave na nju. U stvari, vredno je videti koliko će još novih ideja igra sadržati.

S obzirom na to da je Mario najveći franšizni serijal Nintenda, glasine o novim Super Mario igrama su česte. Serijal je, na kraju krajeva, ne samo izdao mnogo igara, već je proširio svoje delovanje u nekoliko različitih pravaca. Od originalnih platformi, preko sportskih spin-offova, do RPG-ova, Super Mario Bros. se pokazao kao izuzetno fleksibilna intelektualna svojina. Čak i unutar žanra platformera, serijal je uspeo da održi svežinu s dugim spiskom okruženja i trikova za svoje mnoge igre. Super Mario Bros. Wonder je pokazao nekoliko trikova.

Prva vredna napomena jeste da će Daisy po prvi put biti karakter sa kojim će igrači moći igrati u Super Mario Bros. igri posle preko dvadeset godina izvođenja u sporednim igrama. Pridružuje se staroj postavi Mario, Luigi, Peach i Toad u Super Mario Bros. Wonderu. Takođe, vredno je napomenuti da pored ponovne uloge Yoshija kao jahaće životinje, jedna kratka scena u trejleru prikazuje četiri igrača koji igraju kao četiri različita Yoshija, što implicira potencijalno proširenu ulogu i za njega. Daisy je dugo vremena popularan lik, pa je dobro videti da konačno dobija svoje mesto u Super Mario Bros. platformeru.

Super Mario Bros. Wonder je prikazao nekoliko jedinstvenih novih moći koje će se pojaviti zajedno s ostalim vraćajućim Super Mario power-upovima. Najistaknutija nova moć je Wonder Flower, koja izaziva bizarne promene u svetu kada je dodirnuta. Njena dejstva uključuju stvaranje divlje jurnjave, pretvaranje Maria u neverovatno dugog i oživljavanje cevi, a sigurno će se pojaviti i druga dejstva. Kraj trejlera takođe otkriva power-up u obliku jabuke koji pretvara Maria u slona koji može udarati neprijatelje. Biće interesantno videti kako ovi novi power-upovi utiču na gameplay i dizajn nivoa u Super Mario Bros. Wonderu.

Igranje Super Mario Bros. Wondera izgleda će uglavnom biti klasično platformisanje u stilu Super Mario Bros., ali s nekim iznenađenjima. Pored sakupljanja klasičnih kovanica Super Mario Bros., tu su i neimenovani ljubičasti fragmenti koje igrači mogu sakupiti u segmentima sa Wonder Flower, iako njihova svrha još uvek nije jasna. Igrači će takođe moći sakupljati Wonder Seeds tako što će završavati nivoe i izvršavati zadatke u sredini nivoa. Ostale karakteristike igranja uključuju korišćenje Marijevog šešira kao zmajeva krila i klizanje duž šina u segmentima sa automatskim pomeranjem. Super Mario Bros. Wonder kombinuje neke nove ideje s klasičnim Mario platformiranjem, a rezultat bi trebao biti uzbudljiv.

Prošlo je nekoliko godina od poslednje velike avanture Maria, i Super Mario Bros. Wonder izgleda kao da je potpuno spreman da nadoknadi izgubljeno vreme. Uz najavljeni remake Super Mario RPG-a, budućnost izgleda veoma svetlo za Maria i njegove prijatelje. Dodatak Daisy, čudni efekti Wonder Flowera i prikazani nivoi u otkrivanju su snažan početak za novi Super Mario naslov. Super Mario Bros. Wonder izgleda kao jedna od najčudnijih avantura Maria, a možda i jedna od najboljih.

Super Mario Bros. Wonder će biti pušten u prodaju 20. oktobra 2023. za Nintendo Switch. Igra već ima nekoliko jedinstvenih karakteristika i sigurno će biti još mnogo toga. Nama ostaje samo da čekamo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version