PlayStation 5

Xbox priznao da je izgubio konzolne ratove

Posted on

Microsoft je započeo svoju sudsku bitku protiv Federalne trgovinske komisije (FTC) tvrdeći da je zvanično “izgubio konzolne ratove”. U svojim predloženim nalazima činjenica podnetim prvog dana sudske bitke oko akvizicije Activision Blizzard-a od 69 milijardi dolara, Microsoft je tvrdio da su njegovi rivali pozicionirani da nastave da dominiraju.

Drugi dokumenti opisuju Microsoftove prethodne konzole sličnim negativnim jezikom. Kompanija je tvrdila da je originalna Xbox konzola nadmašena od strane Sonija i Nintenda sa “značajnom marginom” i tvrdila da nije prestala da “gubi” “ratove konzola” od tada.

“Xbox konzola je konstantno rangirana treća (od tri) iza PlayStation i Nintendo po prodaji”, stoji u dokumentima. “U 2021. godini, Xbox je imao udeo od 16% dok su Nintendo i PlayStation imali udela [redacted] i [redacted], respektivno.

Microsoft tvrdi da sada “kladi na drugačiju strategiju” generisanjem profita kroz prodaju igara i dodataka, umesto prodaje konzola.

Argumenti su izneti kao deo Microsoftove odbrane protiv privremene zabrane koju je donela FTC. Svedoci za dokazno ročište koje počinje ove nedelje uključuju Microsoftovog CEO-a Satya Nadelle, šefa PlayStation ogranka Jim Ryan, šefa izdavaštva Bethesda Pete Hinesa i direktora Activisiona Bobby Koticka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
 
 
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version