Vesti

U Final Fantasy 16 možete očekivati neverovatne obrte

Posted on

Ako ne želite da pročitate neki spojler za Final Fantasy 16, onda je možda bolje da preskočite ovaj tekst. Nemojte reći da niste upozoreni. 

U Final Fantasy 16, ništa nije onako kako se čini. Dok ova igra ima priču i postavku koja se oslanja na nasleđe serijala, Final Fantasy 16 krši tradiciju na nekoliko načina. Naslov je mnogo mračniji i zreliji od prethodnih delova franšize, tumačeći mitologiju serijala kao priču o ratu, ropstvu i traumatičnom gubitku. Kraj igre Final Fantasy 16 donosi niz iznenađujućih preokreta, pri čemu najveće otkriće osvetljava pravu prirodu sveta i pravi cilj protagoniste Klajva Rosfilda. Međutim, jedan ponavljajući detalj iz priče Final Fantasy 16 postavlja temelje za preokret u završnici, skriven unutar najeksplozivnijih trenutaka zapleta.

Final Fantasy 16 prati Klajva u njegovom nastojanju da oslobodi čitavo čovečanstvo od uticaja Majkristala, ogromnih kristalnih naslaga koje ispunjavaju svet Valisthea magijom. Zbog ove magije, određene osobe, nazvane Dominanti, dele intimnu vezu sa moćnim Eikonima, verzijama zazivanja u igri Final Fantasy 16. Ovaj proces polako uništava dominantne, osim Klajva, koji može apsorbovati i koristiti sposobnosti bilo kog Eikona bez posledica. Klajv i njegov brat Džošua kreću u pohod da unište kristale kako bi uništili magiju i sprečili navodnu zaveru Ultima, božanstva koje želi da Klajva učini svojom slugom.

Od trenutka kada se prvi put pojavi u priči, Ultima deli duboku vezu sa Eikonima iz Final Fantasy 16. Pokazuje se da testira Klajva putem Eikona Tajfona, pre nego što deo esencije Ultime bude zarobljen u Džošui. U drugom delu priče Final Fantasy 16, ova figura se pojavljuje u samom srcu svakog Majkristala, nakon njihovog uništenja.

Kada Klajv i Džošua stignu do tvrđave Stounhir, u blizini poslednjeg Majkristala po imenu Drakina Sine, Ultima premešta braću u Međudimenzionalni Rov. Tamo počinju najveći preokreti u priči Final Fantasy 16, uključujući pravu prirodu magije Valisthea.

Unutar Međudimenzionalnog Rova, Ultima vodi Klajva i Džošuu kroz istoriju Valisthea. U šokantnom preokretu, Ultima otkriva da je sam stvoritelj čovečanstva, Eikona i Kristala. Ultimeinu setelo korumpiralo još pre nekoliko vekova od kuge, što ga je navelo da odvoji dušu od tela i pobegne u Valistheu. Zatim otkriva da Kristali nisu izvor magije Valisthea, već sredstvo za korišćenje te magije kako bi se stvorio novi svet.

Da bi se iskoristila količina ethera potrebna za stvaranje tog novog sveta, potreban je svetovni “sluga”, sposoban da je koristi. Klajv je ta sluga, ili Mitoz, i Ultima otkriva da je stvorio čitavo čovečanstvo i njegove Dominante kako bi hranili Mitozovu moć. Kada Klajv stekne svakog Eikona, Mitoz će postati jednak u moći Ultime, stvarajući savršeno novo telo.

Majkristali označavaju ključne preokrete u završnoj fazi igre Final Fantasy 16

Klajv iz igre Final Fantasy 16 putuje kroz Valistheu kako bi uništio Majkristale, jer je uveren da će magija biti uništena zajedno s njima. Međutim, kad su u pitanju pažljivi fanovi, jasno nam je da oni uvek sve primete, pa su tako i ovde primetili da nešto nije u redu. Kada je srce svakog Majkristala uništeno, ono ispušta nezemaljski krik. Ovaj mali detalj signalizira najveće preokrete u igri Final Fantasy 16, jer Ultima na kraju otkriva da je samo jedan produžetak mnogo većeg bića, Ultimalijusa, čiji preostali produžeci su spavali unutar Majkristala.

Ultima koju Klajv i Džošua susreću u različitim kraljevstvima igre Final Fantasy 16 zapravo su Ultime, koje su bile oslobođene iz Majkristala. Džošuina prisutnost u poslednjoj borbi pruža poslednjeg Ultimu, koji izlazi iz njegovog tela i nanosi mu smrtonosne povrede, pre nego što se pridruži drugima. Spajanjem, Ultimalijus se ponovo rađa i postaje konačni bos igre Final Fantasy 16. Uklanjanje Ultime omogućava Džošui da prenese Feniksa na Klajva, pre nego što podlegne povredama. Sa Bogom i njegovim slugom koji postižu svoje prave forme, Final Fantasy 16 postavlja pozornicu za uzbudljivu završnicu, u kojoj sudbina čovečanstva, magije i celog Valisthea visi o koncu.

Final Fantasy 16 trenutno je dostupna na PS5 konzoli i čeka vas da zajedno uplovite u ovu neverovatnu avanturu koja se nalazi unutar nje. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version