Domaća Scena

Srbija osvaja bronzu na Evropskom GEF šampionatu

Posted on

Srpski reprezentativac Marko ”Roksa” Roksić ponovo se dokazao kao jedan od najboljih eFootball igrača na svetu, osvojivši treće mesto na Evropskom GEF šampionatu u Katovicama. Njegov put do titule zaustavila je reprezentacija Španije, koja je slavila na turniru!

Roksa je imao izuzetno impresivne rezultate u grupnoj fazi, gde je sa 11 pobeda i samo jednom nerešenom utakmicom zakazao odlučujući duel protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Srbija je briljirala i u ovom duelu, obezbedivši plasman u plejof.

Roksa se u prvom meču upper bracketa susreo sa najopasnijim protivnikom do sada, Migelom ”M_Mestre_” Mestre Oltrom. Španac se u ovom okršaju pokazao kao bolji igrač, pošto je pobedio Roksu sa rezultatom 2-0 i poslao ga u lower bracket plejofa.

Foto: SESE

Srbiju je potom čekala utakmica protiv Holandije, koja je u lower bracketu završila posle poraza od Turske. Roksa je odneo pobedu u ovom duelu, da bi se u drugoj rundi lower bracketa susreo sa svojim starim rivalom, Mučahitom ”Mucahit21” Sevimlijem.

Roksa i Mučahit su nam po običaju priredili sjajan meč, i do samog kraja nismo mogli da predvidimo ko će izaći kao pobednik. Međutim, sa malo više sreće na svojoj strani, Mučahit je slavio sa rezultatom 2-1, i time ostvario plasman u veliko finale, gde ga je čekao Španac.

Španac je nastavio svoju dominaciju i u finalu, gde je savladao Mučahita sa rezultatom 3-1, i slavio kao šampion prvog Evropskog GEF šampionata.

Foto: SESE

Roksa će se u avgustu takmičiti na regionalnim kvalifikacijama za svetski GEG šampionat, takođe u organizaciji GEF-a, kao i na svetskom IeSF prvenstvu, koje će se ove godine održati u Jašiju.

Na Evropskom GEF šampionatu održao se i Rocket League turnir gde je pobedu odnela reprezentacija Holandije, kao i ženski eFootball turnir gde je slavila reprezentacija Italije.

Ako ste propustili European Games Esports Championships, snimke svih mečeva možete pogledati ovde:

Sve aktuelne vesti o Iesf i Global Esports Games šampionatima, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version