Vesti

Microsoft predstavio Game Pass Core, jeftiniji nivo pretplate za konzole

Posted on

FOTO: Xbox

Nakon skorašnjeg curenja informacija, Microsoft je zvanično najavio Xbox Game Pass Core. Ova nova, jeftinija opcija pretplate će zameniti Xbox Live Gold i omogućiti Xbox konzolnim igračima pristup multiplayer uslugama i nekoliko Game Pass hitova, sa planovima da se periodično dodaju dodatne igre.

Game Pass Core će imati sporiji raspored ažuriranja od standardnih i Ultimate Game Pass verzija, sa planom Microsofta da ažurira biblioteku dva do tri puta godišnje sa novijim naslovima. Cena će biti ista kao i za samostalnu pretplatu na Game Pass za PC ($9.99).

U Game Pass Core biće uključeno više od 25 naslova iz Xbox Game Studios, Bethesda i third-party partnera, uključujući Among Us, Descenders, Dishonored 2, Doom Eternal, Fable Anniversary i druge. Međutim, Game Pass Core je pretplata samo za konzole i ne uključuje PC igre ili PC verzije igara.

Lično mislim da je ovo malo preblizu cene standardnom Game Pass. Game Pass Core košta $9.99 mesečno, ali pretplata na Game Pass za konzole je samo $1 više mesečno i nudi mnogo više igara, izdanja prvog dana i nove ažuriranja biblioteke dva puta mesečno. Imajući to u vidu, ne očekujem da će Game Pass Core postati najpopularnija opcija pretplate u ponudi.

Xbox Game Pass Core će postati dostupan počevši od 14. septembra. Možete znatno uštedeti kupovinom godišnje pretplate za $59.99, umesto plaćanja mesečne naknade od $9.99. Ako ste već pretplatnik na Xbox Live Gold, automatski ćete biti prebačeni na članstvo u Game Pass Core pri lansiranju. Program Games with Gold će se završiti 1. septembra, ali ako se odjavite, zadržaćete pristup svim Xbox 360 naslovima koje ste dobili putem programa Games with Gold.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version