Vesti

Priprema se takmičarski mod za Diablo IV

Posted on

Developer tim iz Diablo 4 konačno pruža igračima informacije o tome kada mogu očekivati takmičarski mode u  igri. Najnoviji nastavak serijala je izašao pre samo mesec dana, ali već je stvorio veliku i strastvenu fan bazu. Diablo 4 nudi sate sadržaja kroz kampanju i endgame koji se još razvija i proširuje.

Naravno, igrači i dalje žude za više sadržaja i pitaju se šta će sledeće doći. Blizzard redovno komunicira sa igračima, obaveštavajući ih o najnovijim ažuriranjima i planovima za budućnost. Tim za razvoj već je otkrio tipove Malignant Heart za Sezonu 1 u Diablo 4, a ima naznaka i o promenama koje će doći kasnije. Sada tim počinje da najavljuje još jedan dodatak koji su fanovi tražili.

Tokom nedavne debate, Joseph Piepiora, asocijativni direktor igre za Diablo 4, odgovorio je na pitanja o dodavanju pravog takmičarskog moda u igri. Istina je da je igra uglavnom zasnovana na PvE (igrač protiv okoline) i saradnji igrača, ali takmičenje je deo serijala od Diablo 2, pa je tim za razvoj imao smešan odgovor kada je fan tražio opciju isključivanja PvP-a u Diablu 4. Zbog toga igrači su pitali kada će se takmičarski režim, sličan Ladder u Diablu 2, pojaviti u igri, a Blizzard je sada otkrio da će doći u Sezoni 3.

Prema Piepiori, sistem takmičarske igre definitivno dolazi, ali neće biti dostupan ni u prvoj sezoni ni u narednoj. Razlog za ovo odlaganje je taj što tim želi biti siguran da će sistem biti ispravno izveden i s obzirom na njegovu složenost, to će potrajati. Dakle, igrači imaju još jednu cool opciju na koju mogu da se raduju, ali ne treba da budu previše uzbuđeni za to u ovom trenutku.

Ovo obaveštenje svakako odgovara Blizzard-ovom pristupu Diablo 4 do sada. Tim je konstantno naglašavao da pažljivo pristupa promenama i često razmatra više sezona unapred. Datum početka Sezone 2 za Diablo 4 možda je već postavljen, a tim za razvoj već je nagovestio planove za tu sezonu i kasnije sezone takođe.

Rolout Sezone 3 verovatno znači da će igrači moći očekivati takmičarsku igru krajem ove godine ili početkom naredne. Ovo može biti frustrirajuće za neke fanove koji žele da izazovu svoje prijatelje, ali ima puno redovnih ažuriranja koja će zauzeti igrače do tada. Nedavno ažuriranje za Diablo 4 upravo je unelo promene u World Tiers, a ima mnogo toga što će doći do Sezone 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version