Vesti

Microsoft i Activision produžili rok za završetak kupovine

Posted on

FOTO: Microsoft

Iako je Microsoft mogao da završi svoju akviziciju Activision Blizzard grupe ove nedelje nakon što je pobedio u slučaju protiv FTC u SAD, to bi značilo zatvaranje preko CMA u Velikoj Britaniji, koji se protivio poslu još u aprilu. Od tada, CMA je očigledno promenio mišljenje i zapravo je spreman da dozvoli da posao prođe. Kako bi se omogućilo vreme za ove razgovore, rok za završetak posla je produžen.

18. jula je bio rok za završetak koji je prvobitno postavljen kada je Microsoft pristao da kupi Activision Blizzard. Propuštanje tog datuma ili neuspeh u završetku posla bi značilo besplatni ček od 3 milijarde dolara za Activision. Međutim, obe strane su se složile oko produžetka u poslednjem trenutku. Sada, Microsoft ima vremena do 18. oktobra da sve sredi.

Iako je rok sada postavljen za oktobar, posao će verovatno biti završen mnogo ranije. Microsoft i CMA su zajedno tražili pauzu u svom procesu žalbe na Tribunalu za konkurenciju ranije ove nedelje. Dve strane sada imaju dodatna dva meseca da se dogovore. Međutim, CMA je takođe izrazio da želi da donese svoju novu konačnu odluku pre roka 29. avgusta.

Microsoft je ponudio novi uslov koji je CMA bio spreman da prihvati. Iako ni Microsoft ni CMA nisu javno potvrdili šta je to, glasine kažu da će Microsoft prodati svoj odeljak za cloud gaming u Velikoj Britaniji drugoj britanskoj kompaniji, možda jednoj od kompanija sa kojom je Microsoft potpisao ugovor da nudi Xbox i Activision naslove nakon spajanja.

Na kraju, ovo je najbolji način da se stvari reše. Microsoft i CMA sada izgleda rade na kooperativan način, a ne suprotstavljen, dajući i Microsoftu i Activisionu poverenje da će kupovina moći brzo da se završi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version