Vesti

Overwatch 2 ubrzano gubi igrače, ali Blizzard je optimističan

Posted on

Broj aktivnih Overwatch 2 igrača nastavlja da opada, ali čini se da Blizzard nije previše zabrinut.

Kako saznajemo sa sajta ActivePlayer.io, broj Overwatch 2 igrača se zapravo povećao posle velikog pada u aprilu ove godine. Ovaj broj je skočio za 1% u maju i potom 8% u julu, na oko 1.900.00 aktivnih igrača. Međutim, Blizzard je otkrio da se broj igrača u poslednjih nekoliko nedelja ponovo smanjuje i da se interesovanje za Overwatch 2 opada.

Jedan od glavnih razloga za ovaj pad je odluka Blizzard developera da otkažu planove za PvE kampanju, koja je u startu bila glavna ”prodajna tačka” nastavka. Naravno, igrači su bili užasno razočarani, pa čak i ljudi koji ne igraju Overwatch, koji su samo umorni od Blizzardovih propusta.

Blizzard je, međutim, prilično optimističan i ”casual” oko čitave situacije, i tvrdi da će se broj igrača povećati po izlasku Invasion update-a u avgustu, koji će doneti PvE story misije, novog heroja, sistem progresije i još game modova. Ako Blizzard veruje da će Invasion rešiti sve OW2 probleme, to znači da mora da isporuči update koji će nas oboriti s nogu. Samo ne zaboravite da će vas koštati 15 dolara!

Invasion izlazi 10. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version