Vesti

Resident Evil 4 dobija svoju 2D verziju

Posted on

Posle Remake-a igre Resident Evil 4, rad Shinji Mikamija je u mislima mnogih igrača. Ali kao i uvek, postoje igrači koji svoju maštu vode još korak dalje. I to je upravo ono što je uradio DooMero!

DooMero, fan Resident Evil 4, ostvario je san mnogih igrača: napravio je 2D side-scrolling verziju Resident Evil 4. On je preoblikovao ceo početak igre Resident Evil 4 kao akcionu igru sa strane, i to je pravo umetničko delo!

Verzija vredna igranja

Ako volite video igre, znate koliko je važan Resident Evil – ne samo za žanr akcionog trilera, već za celu industriju. Mehanike kao što je upravljanje inventarom bili su inspiracija mnogim naslovima.

Zbog toga, igra ima neverovatan broj fanova iza sebe. Ali ako moramo izabrati jedan naslov koji je najpopularniji među igračima, to bi bio Resident Evil 4. I Remake koji je izašao ove godine naterao je mnoge igrače da se vrate ovoj neverovatnoj igri. Jedan od njih bio je DooMero. On je programer koji već duže vreme eksperimentiše sa gzdoom-om praveći različite modove. Njegov najnoviji projekat je 2D side-scrolling verzija Resident Evil 4. I nakon nekoliko meseci razvoja, konačno je objavio preko 30 minuta gameplay-a.

Kao što smo očekivali, to je pravo remek-delo. Međutim, kao što je slučaj sa Remake-om igre The Simpsons: Hit & Run, možda nećemo moći da je zaigramo. Ipak, neverovatno je videti maštu i veštinu mnogih programera u stvaranju ovakvih umetničkih dela!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version