Vesti

Novi MMORPG Palia najavio open betu

Posted on

Neki igrači već mogu da igraju novi MMORPG pod nazivom Palia, koji odbacuje užurbani borbeni sistem većine igara u žanru kako bi se fokusirao na opuštenije i udobnije iskustvo. Palia je snažno inspirisana igrama poput Animal Crossing i Stardew Valley, ali sa većim obimom, jer nudi veliki svet spreman za istraživanje, slično nedavnim Zeldinim naslovima kao što su Breath of the Wild ili Tears of the Kingdom.

Palia je prvobitno najavljena 2021. godine od strane kompanije Singularity 6, razvojnog studija sa sedištem u Los Anđelesu, koji ima veterane iz kompanija poput Riot Games i Blizzard među svojim osobljem. Prema rečima razvojnog tima, cilj Palie je da ponudi otvoren svet pun aktivnosti poput izrade predmeta, uzgajanja biljaka i prikupljanja resursa, istovremeno omogućavajući igračima da se druže sa raznovrsnim seljanima i svojim prijateljima iz stvarnog života. U trenutku originalne najave, popularni strimer Asmongold je govorio o Palii, rekavši da izgleda kao da igra može doneti neke sveže ideje žanru, ali je takođe naglasio da odsustvo borbe može odbiti neke igrače.

Sada je zatvorena beta verzija Palie već započela. Trenutno, samo igrači koji su prethodno aplicirali za betu na zvaničnom sajtu i dobili pozivnice putem e-maila mogu ući u čarobni svet Palie. Međutim, otvorena beta faza će uskoro početi, 10. avgusta, i tada će svi moći da se pridruže.

Palia ima veliki naglasak na socijalnim aspektima i izradi predmeta, jer će igrači konstantno prikupljati resurse putem sakupljanja, lova ili žetve kako bi izgradili više alata ili predmeta kao što su kuće. Igra će takođe imati mehanike koje podsećaju na Zeldu, kao što je sposobnost penjanja po planinama i liticama, ili korišćenje jedrilice za istraživanje sveta sa visokih mesta, što će verovatno dati igri više vertikalnosti.

Iako je Palia privukla pažnju preko 600.000 igrača za zatvorenu betu do sada, ostaje da se vidi da li će i dalje biti uspešna tokom vremena, s obzirom na žestoku konkurenciju. Na primer, razvojni tim Genshin Impact, HoYoverse, možda radi na simulacionoj igri koja će imati snažne uticaje iz Animal Crossing-a, prema recentnom curenju informacija. Između ovog projekta i drugih MMO igara inspirisanih Animal Crossing-om ili Stardew Valley-em, može se reći da će Palia morati zaista biti dobra da bi se izdvojila.

Palia se razvija za PC i Switch platforme, ami se nadamo da ćemo uskoriti dobiti zvaničan datum za izlaska i da ćemo videti kako je to Singularity 6 zamislio ovu igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version