Vesti

Baldur’s Gate 3 je već postao jedna od najpopularnijih igara na Steam-u

Posted on

Baldur’s Gate 3 je već postigao ogroman uspeh za Larian Studios i jedna od najpopularnijih igara u istoriji Steam platforme. Hype za Baldur’s Gate 3 je bio izuzetno veliki u mesecima koji su prethodili njegovom izlasku, a sada je konačno došao taj veliki dan. PC igrači su sada slobodni da se upuste u najnoviju igru studija Larian i konačno vide šta ogromna igra nudi izvan sadržaja koji je bio dostupan u njenoj Early Access fazi.

Baldur’s Gate 3 je bio dostupan u Early Access fazi od oktobra 2020. godine, pružajući igračima uvid u ono što mogu očekivati od finalnog proizvoda. Baldur’s Gate 3 je bio prilično popularan u Early Access fazi, ali njegovo puno izdanje je dovelo do eksplozije popularnosti ovog ambicioznog RPG-a.

Trenutno, broj istovremenih igrača Baldur’s Gate 3 na Steam platformi iznosi impresivnih 403.373 i nastavlja da raste. Broj se povećava sa svakim osvežavanjem stranice, a verovatno će i dalje rasti kako ljudi budu završavali sa poslom i preuzimali igru. Baldur’s Gate 3 je toliko popularan na ovoj platformi da se čini da Steam ima problema za neke korisnike koji pokušavaju da preuzmu igru. Trenutno je na 18. mestu po broju istovremenih igrača svih vremena na Steam-u.

Važno je napomenuti da Baldur’s Gate 3 ima veličinu datoteke od oko 122 GB, a pošto prethodno učitavanje nije bilo moguće, verovatno ima mnogo više potencijalnih igrača koji još uvek nisu imali priliku da se upuste u igru. S obzirom na to, biće interesantno videti koliko će još porasti broj istovremenih igrača. Iako je malo verovatno da će dostići igre kao što su CSGO ili PUBG, još uvek može postati mnogo veći.

Broj istovremenih igrača Baldur’s Gate 3 na Steam platformi pokazuje da je ova igra već veliki hit za Larian Studios, posebno ako se uzme u obzir da je igra dostupna na više platformi osim Steam-a, a postoji i verzija za GOG platformu. Osim toga, igra će postati dostupna još širem auditorijumu za samo mesec dana, kada će 6. septembra Baldur’s Gate 3 biti dostupan na PS5, pružajući konzolnim igračima priliku da vide o čemu se toliko priča.

Nažalost, verzija za Xbox platformu Baldur’s Gate 3 trenutno nema datum izlaska, pa nije poznato kada će fanovi na toj platformi moći da igraju igru. Međutim, svi koji imaju dovoljno jak računar mogu igrati već sada, a oni na PlayStation platformi mogu zabeležiti 6. septembar na svojim kalendarima.

Baldur’s Gate 3 je sada dostupan za PC, a verzija za PS5 će biti objavljena 6. septembra. Verzija za Xbox je takođe u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version