Nintendo Switch

Switch 2 će navodno imati LCD ekran dijagonale 8 inča i 512GB memorije

Posted on

Prema jednom insajderu iz industrije, dugo očekivani naslednik Switcha bi mogao doći sa nekim prilično velikim poboljšanjima – kao i sa iznenađujućim smanjenjem.

Nakon izveštaja portala VGC koji tvrdi da Nintendo cilja na 2024. godinu za izlazak Switch 2, insajder iz industrije ‘Nate the Hate’ je govorio o ovim glasinama i više tokom najnovije epizode njihovog podkasta.

Prema insajderu, Nintendo Switch 2 će imati “prilično značajnu količinu interne flash memorije” u poređenju sa trenutnom hibridnom ručnom konzolom, a moguće je čak da će uključivati čitavih 512GB skladišnog prostora. Za kontekst, trenutni osnovni Switch dolazi sa samo 32GB (sa OLED modelom koji povećava ovo na 64GB).

Jedna funkcija koja će nažalost videti smanjenje od trenutnog Switch-a je ekran. Prema Nate-u, ova nova konzola će se ponovo vratiti na korišćenje LCD panela. Iako će njegova veličina biti povećana na 8 inča (u poređenju sa 6,2 inča kod Switcha i 7 inča za OLED), downgrade sa OLED modela će biti razočaravajuće ako je to zaista slučaj.

Dok je lansirani model Switch konzole došao sa notorno lošim LCD panelom, sama tehnologija nije inherentno loša i možete dobiti neke zaista lepe LCD ekrane. Ako Nintendo planira da se vrati na LCD, onda se nadamo da će to barem biti panel višeg kvaliteta.

Na kraju, Nate je govorio o proizvodnji Switch 2, tvrdeći da će verovatno početi tokom prvog kvartala 2024. godine – ispred njegovog navodnog kasnog izlaska 2024. godine (sa septembrom-oktobrom kao navodnim vremenskim okvirom). Naravno, sve ovo treba uzeti sa rezervom, ali je uzbudljivo videti da konačno počinjemo da čujemo stvarne detalje o ovom dugo očekivanom uređaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version