Vesti

Na Killer Klowns from Outer Space radi Illfonic studio

Posted on

Na saopštenju tokom Gamescom konferencije u Kelnu, Nemačka, developer Illfonic je potvrdio da će su-razvijati i objaviti Killer Klowns from Outer Space: The Game, nadolazeću multiplejer horor igru. Druga kompanija, Good Shepherd Entertainment, prvobitno je trebalo da objavi igru, koja je bazirana na kultnom horor filmu iz 1988. godine, Killer Klowns from Outer Space, ali su sada preneli projekat drugoj kompaniji.

Kada je projekat prvi put najavljen tokom prošlogodišnjeg Gamescoma, mnogi fanovi su bili skeptični u vezi adaptacije Killer Klowns franšize, od svih mogućih, u video igru. Ipak, naknadni trejleri i najave u vezi razvoja igre su izazvali značajno uzbuđenje, jer je otkriveno da će igra biti asimetrično iskustvo preživljavanja 3 na 7, slično naslovima kao što su Friday the 13th: The Game ili Dead by Daylight.

U saopštenju za medije tokom Gamescoma, otkriveno je da će objavljivanje i su-razvoj ove nadolazeće igre biti preneti Illfonic kompaniji, studiju koji je izdao nekoliko igara sličnih Killer Klowns, uključujući Friday the 13th: The Game, Predator: Hunting Grounds i Ghostbusters: Spirits Unleashed. Pored kontinuiranog razvoja Ghostbusters: Spirits Unleashed, Illfonic je takođe podržavao razvoj brojnih značajnih igara kao što su Crysis 3 i Evolve, da navedemo samo neke. Sada se čini da će ovaj studio dodati Killer Klowns from Outer Space na svoju sve veću listu.

Govoreći na Gamescomu, CEO i suosnivač Illfonic-a, Charles Brungardt, izrazio je svoje uzbuđenje zbog uključenosti u ovaj novi projekat. Rekao je da su on i njegove kolege bili oduševljeni što mogu da se uključe u Killer Klowns from Outer Space, IP za koji su dugogodišnji fanovi. Brungardt je rekao da želi da stvori iskustvo u koje će se zajednica fanova horora “istinski uroniti”, cilj koji ide ruku pod ruku sa prethodnim developerima, čija je namera bila da ostanu verni originalnom filmu Killer Klowns.

S obzirom da su asimetrične horor igre bazirane na klasičnim filmskim franšizama iz 1980-ih omiljeni žanr Illfonic-a, s obzirom na to koliko takvih naslova je studio radio, fanovi koji su sa nestrpljenjem čekali Killer Klowns from Outer Space verovatno će biti umireni vestima o uključenosti ovog studija. Iako datum izlaska još nije najavljen, a veb sajt igre još uvek navodi prozor izlaska “početkom 2023”, što je već prošlo, razvoj je očigledno u toku i igrači se i dalje mogu prijaviti za Killer Klowns beta verziju kako bi dobili rani ukus igre.

Killer Klowns From Outer Space: The Game stiže uskoro za PC, Playstation 5 i Xbox Series X/S.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version