Nintendo Switch

Denuvo će ubuduće otežati modovanje igara i emulaciju

Posted on

Irdeto, kompanija iza Denuvo softvera, uvela je skup anti-piratskih alata za PC (Unreal Engine) i Nintendo Switch. Iako korisni za developere, igrači možda neće videti uključivanje ovih alata kao dobru stvar, jer će modifikacije PC igara i emulaciju Switch naslova učiniti nemogućim.

Kompanija je rekla da su njeni alati sada dostupni Switch developerima, čineći je prvim partnerom koji je primljen na Nintendoov Developer Portal. Jedan od njegovih proizvoda, Emulator Protector, sprečava igranje igara trenutne Nintendo konzole na PC emulatorima. Prema Irdeto, softver pomaže kreatorima da povećaju svoje prihode tokom prozora za lansiranje igre tako što zahteva od svakoga ko želi da igra igru da kupi kopiju.

Nintendo je u prošlosti preduzimao pravne radnje protiv ROM provajdera i sajtova za emulaciju, ali Denuvo Emulator Protector može bolje da ometa ove napore samostalno.

Pored Emulator Protectora, Irdeto je takođe uveo novu anti-tamper tehnologiju pod nazivom Unreal Engine Protection (UEP). Dizajniran da spreči korisnike da manipulišu igrama zasnovanim na Unreal Engine, UEP treba da štiti od napora za data mining, sprečava korišćenje debug konzola u igri i skriva ulazne tačke kako bi se sprečila modifikacija igre.

Zbog načina na koji radi i onoga što sprečava, čini se da će modifikacija PC igara postati znatno teža na naslovima koji koriste ovu tehnologiju. Ako dođe do toga, developeri će morati da biraju između korišćenja ovog alata ili dozvoljavanja modifikacije na svojim naslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version