Vesti

Tekken 8 će imati veću priču od Tekken 7

Posted on

Prema Bandai Namco, priča u Tekken 8 će biti veća od one koja se videla u Tekken 7. Žanr borilačkih igrica je imao snažnu 2023. godinu, između izlaska novog DLC-a za borilačke igre iz 2022, izlaska Capcomovog Street Fighter 6, i septembarskog lansiranja Mortal Kombat 1 od strane NetherRealm Studios. Bandai Namco će ući u ring sa izlaskom Tekken 8 na početku 2024. godine, što je takođe visoko iščekivani naslov.

Priča Tekken 8 nastavlja se nakon završetka Tekken 7, gde je Kazuya Mishima jednom za svagda pobedio Heihachija Mishimu. Jedini preostali član krvne linije Mishima je Kazuyin sin, Jin Kazuma. Ova igra izgleda kao da postavlja sudbinski okršaj između oca i sina, čak se i Jinaova dugo izgubljena majka, Jun Kazuma, uključuje u nekom obimu. Za fanove koji se plaše da će priča biti kao u Tekken 7, Bandai Namco je razjasnio da će priča u Tekken 8 biti veća od prethodnog dela.

U intervjuu sa Famitsu sa razvojnim producentom i direktorom Tekken 8, Koheijem Ikedom i marketinškim producentom Naoyom Yasudom, sva pitanja su bila o priči igre. Obojica navode da će, zbog mnogo većeg budžeta koji se ulaže u igru, priča u Tekken 8 biti veća od one u Tekken 7. Yasuda je, prisećajući se trenutka kada su im rečeni iznosi budžeta za priču, nasmejao se na cifru.

Ikeda je bio šokiran količinom sadržaja koju su napravili za priču igre, posebno uzimajući u obzir da Tekken 8 ima najmanje 32 različita borca. Napomenuo je da mu je bilo teško da ih poveže u glavi, ali ističe da su borilačke igre sve o čarima likova, i nada se da je tim uspeo da izvuče najviše iz svakog od njih.

Priča u Tekken 7 sadržala je četrnaest poglavlja kroz koja se igra, koja prema HowLongToBeat.com, traje otprilike 3-4 sata igranja. Sa onim što je do sada pokazano o priči u Tekken 8, verovatno je da će fanovi videti veći i kinematskiji način igranja, zajedno sa susretima sa različitim borcima iz Tekkena, uz završnu borbu između oca i sina. Međutim, to neće biti jedini sadržaj za jednog igrača u igri, jer će sadržati i standardni Arcade način, zajedno sa jedinstvenim Arcade Quest načinom.

Tekken 8 će biti lansiran 26. januara 2024. za PC, PS5 i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version