Opisi igara

Prvi utisci: Mortal Kombat 1

Na Gamescom sajmu u Kelnu smo između ostalog imali odličnu priliku da zaigramo predstojeći Mortal Kombat 1, reboot čuvene brutalne tabačine sa resetovanom ”vremenskom linijom”. U skladu sa reboot formatom, pored nove priče koju smo isprobali ”pod nadzorom” developera iz NetherRealm Studija, imali smo prilike da okusimo novi Invasion mod, koji donosi potpuno drugačije iskustvo narativa.

U režimu “Invazije”, definisanom kao RPG akciona avantura sa borbom, moramo izabrati borca iz glavne postave i Kameo borca, support lika kojeg možemo prizvati (možemo ga promeniti u bilo koje vreme). Interfejs igre je sličan tabli društvene igre, jer se lik kreće polje po polje u različitim pravcima koji su prohodni. Nema kockica ili poteza kao takvih – krećemo se prema krugu, gde svako polje skriva bitku, mini-igru ili druge aktivnosti.

Naša sesija je trajala oko 15-ak minuta, tako da nismo imali vremena da istražimo sve mogućnosti u masivnoj vili Džonija Kejdža, koji inače prati igru kao narator. Čak nismo ni uspeli da eksperimentišemo sa mini-igrama, iako nam je studio u pregledu pokazao jednu sporednu aktivnost, a to je, pripremite se – sečenje drva! Prvih nekoliko minuta igre rezervisano je za razne bitke, koje će nam pružiti priliku da napredujemo i osvojimo razne nagrade. Prema NetherRealm-u, Invasion će imati šestonedeljne sezone koje će uvoditi novi sadržaj i izazove, što je odlično za ovaj format igre.

Invasion zadržava narativnu stranu ali na mnogo jednostavniji način nego u Story režimu. U ”Invaziji” nema dugih sinematičnih scena, jer se dijalog prikazuje u tekstualnim okvirima. Iz onoga što smo videli, ovaj singlplejer režim uvodi tutorijale usred bitaka tako da možete da naučite osnove kako napredujete, što je odlično za početnike. Osim toga, bitke se odvijaju na isti način kao i u drugim režimima igre. Gorepomenuti Kameo interveniše na stisak dugmeta i pruža neprocenjivu pomoć koju možemo koristiti pre fatalitija ili kada se protivnik otvori i postane ranjiv.

Kao da to nije bilo dovoljno, sesija testiranja se nastavila sa Story režimom, jednom od jakih tačaka prethodnika – Mortal Kombat 11. Developer je uložio puno vremena i truda u ovaj mod, koji je praćen opsežnim sinematicima koji izgledaju stvarno dobro (daleko bolje od filma od pre par godina).

Shang Tsung tvrdi da ima lek za sve bolesti, moćni eliksir koji je veoma skup za proizvodnju. Uskoro se otkriva da je njegova magija prevara, baš kao i njegova ličnost. Tsung nosi masku starca kada je zapravo mladić, vara seljake i krade njihov novac. Te iste noći dobija neočekivanu posetu i nudi mu se da postane pravi čarobnjak. Tako počinje Story Mode, sa osmehom prevaranta i promenom scene. Akcija se prebacuje u mirno selo, gde prijatelji i rivali Kung Lao i Raiden oru polje.

Madam Bo ih je obučila u borilačkim veštinama, pa se redovno takmiče ne bi li se jedan od njih dokazao kao najbolji. Jedna od borbi se odvija usred restorana gde mi kontrolišemo Kung Laoa. Uspevamo da pobedimo Raidena, ali katastrofa tek tada počinje – grupa Lin Kuei napada restoran, a upravo je na nama da se izborimo sa njihovim vođom Smoke-om.

Ovo je kraj našeg Mortal Kombat 1 hands-on-a. Iako smo testirali samo mali deo igre, opšti osećaj je prilično dobar, samo ostaje da se vidi da li će dugi sinematici u Story modu usporiti tempo. Naravno, u Invasion smo mogli iskusiti odlične fatalitije i brutality poteze, tako da budite uvereni da je MK1 i dalje na nivou.Mortal Kombat 1 izlazi 14. septembra, a naše utiske možete pogledati i na našem YouTube kanalu.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top