Vesti

Tokom State of Play objavljen datum za Final Fantasy 7 Rebirth

Sony je nedavno održao svoj događaj State of Play za septembar 2023. godine, na kojem su istaknute brojne predstojeće indie i third-party igre koje će biti objavljene u narednim mesecima, sve do praznične sezone i 2024. godine. Bio je to uzbudljiv dan za vesti iz sveta igara, posebno s obzirom na to da je danas održan i najnoviji Nintendo Direct događaj.

Na najnovijem State of Play događaju za PlayStation, prikazan je potpuno novi trejler za iščekivanu igru Final Fantasy 7 Rebirth, koja je zakazana za početak 2024. godine. Igra nastavlja tamo gde je Final Fantasy 7 Remake stao, prateći grupu pobunjenika dok napuštaju Midgar.

Datum lansiranja za Final Fantasy 7 Rebirth je postavljen za 29. februar 2024. godine, i biće ekskluzivno za PlayStation 5 do 29. maja 2024. Prvi deo Final Fantasy 7 Remake-a je na kraju stigao na PC, pa postoji velika šansa da će i ovaj nastavak uraditi isto. Iako Xbox za sada nije uključen, pojava brojnih Final Fantasy naslova na Game Pass-u i planirani dolazak Final Fantasy XIV na Xbox sledeće godine sugerišu da bi igra mogla na kraju da se pojavi i na Xbox Series X.

Trejler je fanovima prikazao vizuelno osvežene verzije klasičnih lokacija i događaja iz Final Fantasy 7, uključujući mesta kao što su Kalm, Nibelheim i Gold Saucer, kao i likove Cait Sith i Vincent. Square Enix je potvrdio da će igra završiti sa krajem narativa prvog diska, aludirajući na vrlo specifičnu, kultnu scenu. Zanimljivo je da je u trejleru prikazan i Diamond Weapon, protivnik sa kojim se ne borimo do kraja drugog diska. To može služiti samo kao nagoveštaj šefova u Rebirth-u, postavljajući scenu za ono što će uslediti u finalnom delu Final Fantasy 7 Remake sage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top