Vesti

Tomb Raider studio takođe pogođen talasom otpuštanja

Posted on

Crystal Dynamics je postao najnoviji studio u vlasništvu giganta Embracer Group koji je pogođen otpuštanjima.

U poruci objavljenoj u sredu, razvojni tim iza nove Tomb Raider igre i Perfect Dark reboota rekao je da je otpustio 10 zaposlenih kao deo unutrašnjih napora za restrukturiranje.

“Crystal Dynamics je doneo tešku odluku da se danas rastane sa 9 zaposlenih u odeljenju za brendiranje/marketing i 1 IT zaposlenim zbog unutrašnjeg restrukturiranja kako bi se studio uskladio sa našim trenutnim poslovnim potrebama”, potvrdio je. “Direktno radimo sa pogođenim osobljem kako bismo im pružili punu podršku.

Embracer, koji je prošle godine kupio Crystal Dynamics od Square Enixa, rekao je u junu da sprovodi “program restrukturiranja” koji će dovesti do zatvaranja nekih igračkih studija i otkazivanja nekih projekata.

Najava je usledila nakon što je kompanija rekla da je neočekivano propao dogovor vredan 2 milijarde dolara sa misterioznim partnerom, za kojeg se kasnije izveštavalo da je Savvy Games Group finansiran od strane saudijske vlade.

Tada je Crystal Dynamics rekao da njegovi trenutni projekti neće biti pogođeni događajima u Embraceru.

“Želimo da uverimo fanove da neće biti uticaja na naše nastavak rada sa našim partnerima iz The Initiative na Perfect Darku, ili našem sledećem Tomb Raider naslovu koji se razvija u saradnji sa Amazon Games”, rekli su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version