Mobile

Resident Evil Village dolazi na iPhone 15 Pro modele – evo kada i sa kojom cenom

Tokom nedavnog Apple događaja posvećenog novom iPhone modelu, kompanija je najavila svoj najnoviji prodor na tržište igara, otkrivajući da će se gomila potpuno konzolnih naslova naći na najnovijim i najboljim iPhone 15 Pro modelima. U to vreme, nisu dati datumi izlaska, mada sada znamo kada će prve od ovih konzolnih igara stići – sa Resident Evil Village koji se lansira sledećeg meseca.

Kako izveštava Gematsu, Capcom je zvanično objavio datum izlaska Resident Evil Village na iPhone i iPad, otkrivajući da će igra stići baš na vreme za Noć veštica 30. oktobra. Iako još uvek nemamo potpune detalje o ceni, u Japanu će osnovna igra koštati 4990 jena (pretvoreno u oko 30$), dok će Winters’ ekspanzija koštati dodatnih 2000 jena (10-12$). Ipak, postoji neka vrsta probne verzije, sa besplatno igrivim uvodnim sekvencama.

Još jedan Capcom naslov koji dolazi na iPhone je nedavno izdati Resident Evil 4 Remake. Nije dat datum izlaska (iako se i dalje obećava da će doći negde ove godine), ali je otkrivena cena igre sa remake-om koji će koštati 7990 jena (oko 45$). Baš kao i sa Village, rane faze igre će biti besplatne za isprobavanje.

Tržište mobilnih igara je istorijski bilo relativno jeftino u poređenju sa konzolnim igrama (ne računajući mikrotransakcije), pa će biti zanimljivo videti kako se ove igre ponašaju na mobilnim uređajima.

Čak su i najskuplji mobilni portovi obično koštali oko £20 ili manje, pa je zanimljivo videti igru poput RE4 Remake koja košta više od dvostruko toga. Ipak, donošenje ovih masivnih AAA igara na mobilne uređaje je uzbudljiv razvoj događaja i nadamo se da će još studija slediti primer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top