Mobile

Resident Evil Village dolazi na iPhone 15 Pro modele – evo kada i sa kojom cenom

Posted on

Tokom nedavnog Apple događaja posvećenog novom iPhone modelu, kompanija je najavila svoj najnoviji prodor na tržište igara, otkrivajući da će se gomila potpuno konzolnih naslova naći na najnovijim i najboljim iPhone 15 Pro modelima. U to vreme, nisu dati datumi izlaska, mada sada znamo kada će prve od ovih konzolnih igara stići – sa Resident Evil Village koji se lansira sledećeg meseca.

Kako izveštava Gematsu, Capcom je zvanično objavio datum izlaska Resident Evil Village na iPhone i iPad, otkrivajući da će igra stići baš na vreme za Noć veštica 30. oktobra. Iako još uvek nemamo potpune detalje o ceni, u Japanu će osnovna igra koštati 4990 jena (pretvoreno u oko 30$), dok će Winters’ ekspanzija koštati dodatnih 2000 jena (10-12$). Ipak, postoji neka vrsta probne verzije, sa besplatno igrivim uvodnim sekvencama.

Još jedan Capcom naslov koji dolazi na iPhone je nedavno izdati Resident Evil 4 Remake. Nije dat datum izlaska (iako se i dalje obećava da će doći negde ove godine), ali je otkrivena cena igre sa remake-om koji će koštati 7990 jena (oko 45$). Baš kao i sa Village, rane faze igre će biti besplatne za isprobavanje.

Tržište mobilnih igara je istorijski bilo relativno jeftino u poređenju sa konzolnim igrama (ne računajući mikrotransakcije), pa će biti zanimljivo videti kako se ove igre ponašaju na mobilnim uređajima.

Čak su i najskuplji mobilni portovi obično koštali oko £20 ili manje, pa je zanimljivo videti igru poput RE4 Remake koja košta više od dvostruko toga. Ipak, donošenje ovih masivnih AAA igara na mobilne uređaje je uzbudljiv razvoj događaja i nadamo se da će još studija slediti primer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version