Vesti

EU bez dodatnog razmatranja odobrava izmenjeni ugovor Microsoft-Activision kupovine

Ranije ovog meseca, izveštaji su tvrdili da će Microsoft dobiti odobrenje Velike Britanije za svoj dogovor sa Activision Blizzardom ove nedelje, sa planovima da se zatvori što je pre moguće, već ovog petka. Međutim, s obzirom na to da je ugovor prilagođen nakon dobijanja odobrenja EU za stari, postavljana su pitanja da li bi rekonstruisana transakcija morala proći kroz novi proces odobrenja. Prema novom izvoru ove nedelje, to neće biti slučaj.

Bloomberg podržava ranije tvrdnje da će se dogovor vrlo brzo zatvoriti, pri čemu se očekuje da će Velika Britanija odobriti akviziciju u narednih nekoliko dana. Izveštaj takođe tvrdi da je Komisija EU zaključila da promene napravljene u dogovoru kako bi se umirila Uprava za konkurenciju i tržišta Velike Britanije (CMA) neće zahtevati novu istragu o dogovoru. S tim u vidu, ne bi trebalo da bude zastoja kada odluka CMA prođe, omogućavajući Microsoftu da zatvori dogovor pre svog ugovorenog roka 18. oktobra.

Prepravljeni dogovor će videti Microsoft kako stiče Activision Blizzard King, ali će kompanija preneti prava na cloud streaming tih igara na Ubisoft. Prema sporazumu, Ubisoft će biti slobodan da te igre sublicencira bilo kojoj kompaniji koju izabere i biće mu dozvoljeno da od Microsofta zahteva portove kako bi podržao specifične platforme, poput cloud usluga koje se ne oslanjaju na Windows – međutim, portovi će biti povezani sa naknadama.

CMA je inicijalno blokirala akviziciju jer dok je Microsoft uspeo da pobedi teoriju štete konzolama, CMA je i dalje imala zabrinutosti zbog uticaja dogovora na rastuće tržište cloud gaminga. S obzirom na to da će Ubisoft preuzeti kontrolu nad igrama Activision Blizzard na tržištu clouda, te zabrinutosti su uklonjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top