Vesti

Da li će Microsoft konačno završiti kupovinu Activision-Blizzard grupe?

Bilo je januara 2022. godine kada je Microsoft prvi put najavio svoj plan da preuzme Activision Blizzard. Sada, nekih 20 meseci kasnije, izgleda da će se sve konačno zatvoriti sledećeg petka.

Prema “izvoru upoznatom sa planovima Microsofta” koji je razgovarao sa The Verge, Microsoft se nada da će transakciju završiti u petak, 13. oktobra. Međutim, verovatnoća da se ovaj datum ispuni zavisi od toga da li će britanska Competition & Markets Authority finalizovati svoje odobrenje za ovaj dil. Trenutne glasine sugerišu da će odluka o tome stići sledeće nedelje.

Microsoft je bio u procesu žalbe na blokadu Velike Britanije na kupovinu, ali su obe strane pristale da pauziraju postupke žalbe kako bi procenile novu verziju ugovora. Izmenjena transakcija će videti Ubisoft koji dobija prava na cloud streaming za igru Activision Blizzard sa slobodnim pravom da nudi pod-licence bilo kojim konkurentima i zahteva portove za specifične platforme od Microsofta uz dodatni trošak. CMA je privremeno odobrila ovu novu verziju akvizicije pre nekoliko nedelja, tako da bi konačna odluka trebalo uskoro da stigne.

Jednom kada se akvizicija zatvori, Microsoft će biti vlasnik svih Activision Blizzard King, omogućavajući Microsoftu da profitira od svetske prodaje Call of Duty i donese svežu injekciju sadržaja Game Pass servisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top