PlayStation 5

Strimovanje igara direktno na PS5 konzole dolazi ovog meseca

Posted on

Sony je ove nedelje u seriji najava. Nakon što je predstavila PS5 Slim, danas kompanija zvanično najavljuje lansiranje PS5 Game Streaminga, konačno omogućavajući korisnicima da strimuju PS5 naslove bez potrebe da ih preuzimu.

Dok je na Xbox konzolama Cloud Game Streaming ograničen na podržane naslove dostupne na Game Pass, na PlayStationu ćete moći da strimujete podržane igre iz svoje digitalne biblioteke. Caka je u tome što, da biste koristili ovu funkciju, trebaće vam PS+ Premium, koji je takođe neophodan za strimovanje starijih naslova iz PS3 ere. PS5 Game Streaming će takođe biti dostupan za Game Trials, tako da ako brzo želite da proverite igru pre kupovine, i ne želite da čekate dugo preuzimanje, možete odmah preći na akciju – pod uslovom da vaša internet veza to podržava.

PS5 Game Streaming će se uvoditi fazno, počevši od Japana 17. oktobra, Evrope 23. oktobra i SAD počevši od 30. oktobra. Još uvek nemamo potpunu listu podržanih PS5 igara za strimovanje, ali naslovi poput Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11, Saints Row IV, Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact i Fortnite će biti među prvima.

Ako posedujete DLC ili druge predmete u igri, oni će takođe biti dostupni preko oblaka. Korisnici će takođe imati brze opcije za prebacivanje između opcija kvaliteta, omogućavajući korisnicima da odaberu kvalitet strimovanja od 720p, 1080p, 1440p ili 4K do 60FPS-a, kao i prekidače za uključivanje ili isključivanje HDR-a.

Za sada će PS5 Game Streaming biti dostupan isključivo na PS5 konzolama, ali bi se ova ponuda vremenom mogla proširiti na druge platforme poput PC-a i mobilnih uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version