PC

Resident Evil 9 bi mogao biti najveća igra u istoriji franšize

Resident Evil serijal je definitivno najveći za Capcom, a izdavač je nedavno izvestio da je franšiza prodala preko 150 miliona kopija ukupno. Ovaj sve veći uspeh im je pružio priliku da sa svakim novim nastavkom idu lestvicu više – a sada se kaže da Resident Evil 9 ima “najveći budžet serijala”.

Kako je izvestio poznati insajder za Resident Evil, Dusk Golem, ovaj izvor informacija je tvrdio preko svog Discorda (i podelio Insider-Gaming) da se Resident Evil 9 razvija od 2018. godine i planira se da će biti objavljen negde 2025. godine, što znači da će imati 7 godina razvoja kada sve bude rečeno i urađeno.

Pored toga, predstojeći nenajavljeni nastavak navodno je najskuplji ulazak u istoriju franšize, pri čemu Dusk Golem navodi: “Dve stvari za koje sam javno rekao o tome su da RE9 ima najveći budžet i najduže vreme razvoja od bilo koje RE igre do sada.”

Govoreći o nekim od razloga zašto igri treba toliko vremena za razvoj, Dusk Golem je nastavio, “Capcom je smatrao da RE9 treba da bude završno poglavlje za nekoliko stvari kako bi se prešlo na nove priče i fokuse, kako bi se serijal usmerio u nove pravce. Tako da je RE9 neka vrsta završnog i početnog poglavlja za stvari u Capcomovim očima.”

Nakon što se udaljila od korena serijala sa Resident Evil 6, Capcom se vratio na projektnu tablu, predstavljajući Resident Evil VII: Biohazard sa novim protagonistom i potpuno drugačijom perspektivom gejmpleja. Priča o Ethan Huntu se onda nastavila sa Resident Evil Village. Biće zanimljivo videti šta tim ima planirano za RE9 – posebno s obzirom na to da će to očigledno biti kraj trilogije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top