Vesti

Ubisoft razbesneo igrače koristeći AI-generisane objave za Noć veštica

Posted on

Društveni mediji kompanije Ubisoft su se našli na meti razočaranih fanova nakon što su objavljene slike generisane veštačkom inteligencijom za neke postove na Twitteru.

Najuočljivije, profil Ubisoft Nederland na Twitteru je postavio sliku ikoničnog asasina koji stoji na ulici okružen dekoracijama za Noć veštica – ali je odmah bilo očigledno da je to slika generisana veštačkom inteligencijom.

Pre toga, profil Ubisoft LATAM je postavio sliku Ezia Auditorea generisanu veštačkom inteligencijom, koji je verovatno najprepoznatljiviji protagonista u istoriji serijala.

Fanovi ulažu značajan napor da ukažu na to da je Ubisoft ranije ove godine otpustio radnike i sada čini umetnike suvišnim stvaranjem i postavljanjem slika generisanih veštačkom inteligencijom.

2020. godine je Assassin’s Creed Valhalla predstavljen na vrlo jedinstven način. Na strimu koji je trajao nekoliko sati, umetnik je pažljivo stvarao promotivnu sliku da bi prikazao protagonistu igre, okruženje i temu, sloj po sloj, liniju po liniju. A sada, 2023. godine, Ubisoft timovi za društvene medije postavljaju slike generisane veštačkom inteligencijom sa nekim od najpoznatijih likova iz Assassin’s Creed naslova.

To je odmah izazvalo negativne reakcije zajednice – evo nekih komentara napisanih kao odgovor na osnovni post koji je pokrenuo sve ovo:

  • ‘Zašto ne biste koristili svoj talenat (koji je, usput, odličan) da napravite umetničku fotografiju za promociju? Morate da koristite AI da biste uštedeli novac? Sramota.’ – FL1NTZ
  • ‘AI… Stvarno, koliko umetnika radi za vas koji mogu da naprave nešto lepo? Pa, više nema Ubisoft igara za mene onda.’ – Carrot_breath
  • ‘Izgleda tako jeftino. To je nešto što svako može da uradi samo tako što će otkucati par fraza. – Avalach_ 

U komentarima ovih postova nije bilo ničeg pozitivnog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version