PC

Epic Games prodavnica još uvek nije ostvarila profit

Posted on

Uspon Fortnite: Battle Royale do uspeha takođe je doveo do velikog povećanja troškova za Epic Games. Sa upuštanjem u niz akvizicija, teškim ulaganjima u obezbeđivanje sadržaja za svoju prodavnicu kako bi konkurisala Steamu i nekoliko velikih tužbi podnetih protiv kompanija kao što su Apple i Google, kompanija je počela da troši izvan svojih mogućnosti, što je dovelo do niza otpuštanja ove godine. Nažalost, ne izgleda da će Epic Games Store uskoro preokrenuti stvari, jer još uvek nije ostvarila profit.

Kao deo sudske bitke Epic v Google, koja se odvija ove nedelje, vodeći čovek Epic Games Store, Steve Allison, potvrdio je na svedočenju da prodavnica još uvek nije ostvarila profit, kako je izvestio The Verge. Rekao je sudnici da je cilj Epica i dalje rast prodavnice dok Epic nastavlja da pokušava da izazove dominaciju Steama na tržištu PC igara.

Epic Games je potrošio stotine miliona na obezbeđivanje vremenskih ekskluziva za svoju prodavnicu kako bi privukao kupce sa Steama, uz nedeljne poklone besplatnih igara. Tokom suđenja Epic v Apple saznali smo da se kompanija obavezala na preko 400 miliona dolara minimalnih garancija za developere koji isporučuju igre na njegovoj prodavnici samo u 2020. godini. Broj ekskluzivnih dogovora se od tada smanjio, ali se i dalje troši značajna suma novca.

U 2021. godini, advokati kompanije Epic Games su otkrili da kompanija realno ne očekuje da će ostvariti profit na svojoj prodavnici do 2027. godine i do sada izgleda da je kompanija još uvek na tom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version