PC

SEGA opovrgla glasine o potencijalnom preuzimanju od strane Microsofta

Ranije ove godine, izveštavano je da Microsoft razmatra akviziciju japanskog zabavnog giganta SEGA – među ostalim potencijalnim kupovinama. Sada se izvršni direktor SEGA oglasio o ovim glasinama, tvrdeći da “Ne mislim da će se takva transakcija dogoditi.”

Tokom ovogodišnje tehnološke konferencije Web Summit, izvršni direktor SEGA Shuji Utsumi razgovarao je sa CNBC o brojnim temama, uključujući Sonic the Hedgehog i potencijalno proširenje njegovih mnogih franšiza na druge medije.

Zanimljivo je da je izvršni direktor takođe direktno odgovorio na prethodne glasine da Microsoft želi da kupi SEGA, pri čemu je Utsumi rekao: “Mnoge kompanije su zainteresovane. Osećamo se počastvovano. Imamo atraktivne franšize i potencijale. Kompanije u vlasništvu vlasnika. Snažan vlasnik. Ne mislim da će se takva transakcija dogoditi.”

S obzirom na to da je izvršni direktor hvalio trenutni uspeh SEGA, ima smisla da izdavač trenutno nije zainteresovan za akviziciju. Kao što je Utsumi pomenuo, SEGA poseduje gomilu plodonosnih franšiza, od kojih mnoge trenutno postižu bolje rezultate nego ikada.

Nakon što je Microsoft napravio masovnu akviziciju Activision Blizzard King, pomalo je olakšanje videti da je SEGA odlučna da za sada ostane nezavisna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top