PC

Rockstar je u jednom momentu radio na zombi survival igri

Posted on

Pre nego što ga je Rockstar North zaustavio, bivši developer, Obbe Vermeij, otkrio je da je Rockstar nekada radio na zombi survival igri postavljenoj na udaljenom škotskom ostrvu.

U sada uklonjenom blog postu, Vermeij je opširno govorio o planu da se proizvede zombi igra koristeći kod za Vice City, što je bio koncept koji je navodno kružio oko Rockstar North oko mesec dana 2002. godine.

Vermeij je napisao da su umetnici iz Rockstar North želeli da proizvedu zombi igru, jer ‘umetnicima se sviđaju zombiji. Nisam siguran zašto je to tako.’ Objasnio je da je cilj bio uzeti Vice City kod i preoblikovati ga, stvarajući zombi igru koja bi bila postavljena na napušteno, jezivo škotsko ostrvo koje je pod opsadom stalnih napada mrtvih.

Rečeno je da bi igrač koristio vozila za prelazak preko ostrva i da je stalno kretanje ključ za preživljavanje, čineći gorivo dragocenim resursom za koji bi igrač morao stalno da lovi.

Izgleda da koncept nije imao osnov jer su svi uključeni mislili da bi bilo ‘previše depresivno’, i umesto toga, nastavili su sa sledećim GTA naslovom, koji bi na kraju postao San Andreas.

Naravno, skoro deceniju kasnije, koncept preživljavanja zombija bi se ponovo pojavio za Rockstar, u obliku Red Dead’s Undead Nightmare ekspanzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version