PC

Rockstar utišao bivšeg developera koji je otkrio do sada skrivene GTA detalje

Poslednjih nekoliko dana, fanovi Grand Theft Auto širom sveta uživaju u obimnoj količini informacija koje deli Obbe Vermeij, bivši developer iz Rockstar North koji je radio na GTA III, Vice City, San Andreas, GTA IV i nekim od različitih spin-off naslova povezanih sa tim igrama.

Napustio je Rockstar North 2009. godine, a u nedelji za nama, otišao je na internet da bi podelio priče i davno izgubljene tajne o razvoju ovih igara.

Nažalost, Rockstar North je sustigao Vermeija i obavestio ga da mora prestati da piše blog postove o svojim avanturama, koje su uključivale funkcije koje nikada nisu ugledale svetlost dana, kako su nastale određene igre, i tehničku stranu kako određeni elementi – poput šifri za varanje – zapravo rade.

Obbe Vermeij je bio izvor znanja za sve nas otprilike nedelju dana, pričajući nam priče iznutra o nekim od naših omiljenih Grand Theft Auto igara – uključujući San Andreas. Njegova pričanja otkrila su stranu priče o razvoju koju retko vidimo, ali se ispostavilo da je to bilo previše za Rockstar North.

Čini se da je kap koja je prelila čašu bilo otkrivanje zombi survival zombie na kojoj je Rockstar Games radio još u 2000-im.

To je bio potpuni preokret u odnosu na ono o čemu je Vermeij do tada raspravljao, i verovatno je bio korak predaleko za Rockstar North.

U svom poslednjem (i poslednjem) blog postu, Vermeij je objasnio da je bio zaustavljen:

I got an email from R*North.

Apparently some of the OG’s there are upset by my blog. I genuinely didn’t think anyone would mind me talking about 20 year old games but I was wrong.

Something about ruining the Rockstar mystique or something.

Anyway, this blog isn’t important enough to me to piss off my former colleagues in Edinburgh so I’m winding it down.

I’ll maybe just leave a few articles with anecdotes that don’t affect anyone but me. I would love for Rockstar to open up about development of the trilogy themselves, but it doesn’t look like that’s going to happen anytime soon.

Maybe I’ll try again in a decade or two.

Till then, Obbe.

Bio je to kratkotrajni uvid u razvoj nekih od najboljih igara ikada napravljenih, ali je sada došao do iznenadnog i nesrećnog kraja.

Na Obbeovoj stranici još uvek postoje neki blog postovi, ali su tehničke prirode i odgovaraju na pitanja o pojavljivanju automobila, radu šifri za varanje i kako rade sistemi za vreme – zanimljivo za trenutak, ali nažalost, više nema intrigantnih detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top