PC

Bivši Valve developer otkriva kako SteamDB negativno utiče na Early Access igre

Chet Faliszek, bivši Valve veteran i pisac za ikonične igre uključujući Half-Life 2, Left 4 Dead i Portal, ove nedelje je izrazio teške kritike na Early Access model. Faliszek je napustio Valve pre nekoliko godina da bi pokrenuo novi studio, koji je prošle godine izdao svoju prvu igru, The Anacrusis, u ranom pristupu. Međutim, Faliszek nije previše srećan kako igra biva percipirana, uglavnom zahvaljujući načinu na koji SteamDB prijavljuje broj igrača.

Faliszek, koji je napustio Valve da bi saosnovao Stray Bombay sa Kimberly Voll, bivšom iz Riot Games, izrazio je zabrinutost zbog načina na koji se broj igrača koristi protiv studija nakon izlaska The Anacrusis. Igra je u ranom pristupu od januara 2022. godine, ali studiju je teško da poveća svoju bazu fanova zbog percepcije da je igra ‘mrtva’.

Pišući u postu na LinkedInu, Faliszek je podelio svoje iskustvo, navodeći: “Mislim da je jedan od razloga zašto nikada više neću raditi Early Access… kako se broj igrača vidi od strane Steama i onda nizvodom od strane zajednice. Steamdb će reći da smo juče imali 1 igrača, mi imamo 10.000.”

Ako SteamDB ne prijavljuje tačne brojeve, onda stvara mnogo negativniji pogled na igru nego što je potrebno. Iako Faliszek kaže da su njihovi interni brojevi igrača malo povećani zahvaljujući crossplay funkciji, takođe kaže da postoji prag koji treba dostići da bi se “stvarni brojevi” računali na sajtovima poput SteamDB.

Faliszek dodaje da se statistike SteamDB “bacaju svaki put” kada se objavi ažuriranje za The Anacrusis, uprkos tome što su ti brojevi netačni. Na kraju, to ide protiv samog razloga zbog kojeg je Steam Early Access dizajniran na prvom mestu. Trebalo bi da se koristi kao alat za developere da igrače uključi u svoju igru rano i prate povratne informacije dok tim nastavlja da razvija igru tokom vremena. Međutim, pogrešna percepcija da je igra ‘mrtva’ može učiniti rast gotovo nemogućim za manje timove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top