Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Lazar Svrkota i David Ibrović – I produkcija i trening – kako to rade u Art Bully studiju

Posted on

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo naše sledeće goste, Lazara Svrkotu i Davida Ibrovića iz Art Bully studija.

Verovatno znate da se u Srbiji snimaju holivudski filmovi, ali koliko vam je poznato da se ovde proizvode jedni od ključnih delova svih video igara – računarska grafika? Art Bully se bavi ovim poslom gotovo 20 godina i male su šanse da ste igrali AAA igre na koje nisu ostavili traga. Napravili su i trening centar gde za kratko vreme možete biti osposobljeni za rad u ovoj oblasti, a možda kasnije to i usavršavali upravo u Art Bully produkciji!

Skromni počeci sa Counter-Strike-om, rad na video produkciji u jednoj vrlo specifičnoj ekipi, doveli su do toga da se Lazar konačno otisne u računarsku grafiku, i to konkretno – u 3D modelovanje. Posle završene Chiron škole, bavio se modelovanjem u nekoliko različitih gejm development kompanija da bi se nazad stacionirao u čuvenom Art Bully-u. Tamo Lazar ima jednu vodeću ulogu, a takođe je suosnivač Art Bully trening centra, gde raznim polaznicima drži kurseve 3D modelovanja.

Predavanje sa Lazarom i Davidom će se održati u nedelju, 10. decembra u 16:00 časova. Posetite nas nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version