PlayStation 4

Playstation počinje da briše digitalni sadržaj iz biblioteka igrača, iako je taj sadržaj plaćen

Posted on

PlayStation je počeo da šalje e-mailove igračima da ih obavesti da će zbog “dogovora o licenciranju sadržaja”, od 31. decembra, neki Dicovery sadržaj biti uklonjen iz biblioteka igrača – čak i ako su za njega platili.

Izjava, koja kaže da se promena za sada odnosi samo na Discovery sadržaj, ne objašnjava zašto se sadržaj uklanja, niti se izvinjava zbog toga. Sve što radi je da zahvaljuje igračima na njihovoj “kontinuiranoj podršci”.

“Od 31. decembra 2023. godine, zbog naših dogovora o licenciranju sadržaja sa pružaocima sadržaja, više nećete moći da gledate bilo koji od vašeg prethodno kupljenog Discovery sadržaja i sadržaj će biti uklonjen iz vaše video biblioteke”, objašnjava kratka izjava.

“Iskreno vam zahvaljujemo na vašoj kontinuiranoj podršci. Hvala.”

Odluka briše stotine emisija i filmova iz prodavnice, i iz biblioteka nekih igrača.

Kao što možete očekivati, obaveštenje nije dobro primljeno u PlayStation zajednici, sa nekima koji sugerišu da je ovo realnost “sve-digitalne budućnosti”. Digitalni sadržaj, čak i sadržaj za koji plaćate, je samo licenciran; to znači da je jedini način da sačuvate svoje omiljene medije da ih kupite fizički… i to samo ako su fizički dostupni na prvom mestu, naravno.

Iako PlayStation nije dao razlog zašto se sadržaj povlači, neki predlažu da je to zato što se mreža prošle godine spojila sa Warner Bros. i kao takva, dogovori o licenciranju moraju biti revidirani i obnovljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version