Vesti

Twitch se gasi u Južnoj Koreji početkom naredne godine

S obzirom na to da je esport takva velika industrija u Aziji, usluge poput Twitcha postale su veoma popularne na mestima poput Južne Koreje. Međutim, zbog rastućih operativnih troškova, Twitch, najveća platforma za strimovanje igara, sada se povlači iz te zemlje.

Twitch je zvanično objavio svoju odluku da prekine svoje usluge u Južnoj Koreji do februara. U blog postu, izvršni direktor Dan Clancy izjavio je: “Ovog jutra sam podelio sa našom zajednicom u Koreji da smo doneli tešku odluku da zatvorimo Twitch poslovanje u Koreji 27. februara 2024. godine.”

Clancy je pripisao zatvaranje eskalirajućim operativnim troškovima u regionu, rekavši: “Trošak poslovanja Twitcha u Koreji je previsok, i uložili smo značajan napor da smanjimo ove troškove.” Uprkos pokušajima poput eksperimentisanja sa peer-to-peer modelom i prilagođavanja kvaliteta izvora na maksimum od 720p, kompanija je utvrdila da su mrežne takse u Koreji ostale znatno više od drugih zemalja.

Priznajući finansijski napor, Clancy je primetio: “Kompanija posluje sa značajnim gubitkom u regionu,” i opisao je situaciju kao “jedinstvenu.”

Ako ste južnokorejski Twitch streamer koji čita ovo, trebalo bi da budete obavešteni da Twitch planira da “pomogne ovim zajednicama da pronađu nove domove”, pa možda možete da prenesete svoju publiku na drugu platformu. Međutim, kako smo videli sa različitim’ streamerima koji su se preselili na sada ugašenu platformu, Mixer, ovo ne ispadne uvek dobro.

Da li će Twitch ponovo početi da radi unutar Južne Koreje, još uvek ostaje da se vidi. Za sada, kompanija se kreće ka zatvaranju usluge u zemlji sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top