Vesti

Kraj jedne ere – E3 je ugašen zauvek

Najpopularniji i najstariji gejming događaj, E3, koji je započeo pre skoro tri decenije, 1995. godine, je zvanično mrtav.

Nakon smanjenog interesa u poslednjim godinama i rastuće popularnosti digitalnih prikaza, ESA je odlučila da ukine E3.

U prošlosti, E3 je služio kao najveći godišnji skup za gejmere, okupljajući developere, fanove, pa čak i poznate ličnosti da proslave kulturu ove prelepe industrije.

Međutim, ovo putovanje je došlo do kraja. Nakon srceparajuće najave, izvršni direktor Pierre-Louis je izjavio:

“Znamo da je teško reći zbogom tako omiljenom događaju, ali to je prava stvar koju treba uraditi.”

On priznaje činjenicu da i dalje postoje mnogi fanovi i kreatori koji dele strast i nadu za događaj.

Ipak, pandemija se pokazala previše za ovaj stari događaj. E3 je poslednji put održan 2019. godine. Događaj je otkazan tri puta nakon 2019, sa Summer Games Festom Džefa Kejlija koji je služio kao zamena.

Iako se očekivalo da će E3 ponovo biti održan 2023. godine, industrijski giganti poput Xboxa, Nintenda i PlayStationa brzo su se povukli sa šoua, što je na kraju dovelo do njegovog ponovnog otkazivanja.

Stoga, gledajući pejzaž industrije, mnogi su već mogli videti da je konvencija na putu da nestane.

Nedavno, Geoff Keighley je objasnio da je E3 sam sebe ubio. Tvrdio je da Summer Games Fest nije igrao ulogu u ovoj smrti, čak i ako se sada može smatrati zamenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top