Vesti

Minecraft je konačno dobio 4K podršku na Xbox konzolama

Iako je daleko najprodavanija igra svih vremena sa više od 300 miliona prodatih primeraka, Minecraft na konzolama je daleko zaostao kada je u pitanju primanje bilo kakvih tehničkih nadogradnji – toliko da je na najnovijem i najboljem Series X, igra bila ograničena samo na 1080p. Nakon godina čekanja, Xbox igrači nove generacije konačno mogu igrati Minecraft u 4K.

Kako je izvestio Windows Central, najnovija verzija Minecraft-a (Preview. 1.20.60.23) je dodala malu, ali vrlo značajnu nadogradnju za korisnike Xbox Series X i S – sa obe konzole sada mogu pokrenuti igru na punih 2160p.

Za neupućene, pre ovog najnovijeg ažuriranja, igra je radila samo na 1080p na Xbox Series X zbog činjenice da Minecraft nikada nije bio unapređen za sada već prošlu generaciju Xbox One X.

Pored toga, prethodno najavljeni ‘Super Duper Graphics Pack’ nikada nije realizovan – niti je reklamirani ray tracing mod – iako se čini da oni još uvek nisu uvedeni.

I dalje, iako puko povećanje rezolucije možda ne deluje kao mnogo, za igru baziranu na voxelima poput Minecraft to može biti prilično transformišuće, nadamo se da će PS5 verzija biti nadograđena pre nego kasnije – i da je ray-tracing zakrpa takođe na putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top