PC

Epic Games CEO kaže da se bliži kraj taksama od 30% za developere

epic-vs-steam-1

Direktor kompanije Epic Games, Tim Sweeney, nedavno je objasnio zašto Fortnite nije dostupan na Steam Deck konzoli, a to je politika Steam platforme. Sweeney je od tada još jasnije izneo svoj stav, sugerišući da su krive provizije od 30% koje naplaćuje Steam.

Kao odgovor na Twitter post koji je diskutovao o nedavnoj sudskoj pobedi Epic Games v Google u vezi sa androidom i relativno zatvorenom prirodom njegove prodavnice aplikacija, Tim Sweeney je dao odlučnu izjavu, rekavši:

“Konkurišemo, a takođe ćemo postaviti Fortnite na bilo koju ozbiljnu prodavnicu koja svim developerima daje sjajan dogovor. Steam, Microsoft, OneStore, bilo ko: dajte svim developerima sjajan dogovor i podržaćemo vas. Kraj ovim smešnim provizijama od 30% je blizu.”

Ovo predstavlja prilično drugačiji ton od onoga koji je Sweeney prezentovao prošle nedelje, gde je kao odgovor na pitanje “Zašto Fortnite još uvek nije igriv na Steam Deck-u?” Sweeney izjavio:

“Da smo samo imali još nekoliko developera. To je Linux problem. Volim Steam Deck hardver. Valve je tu uradio neverovatan posao; voleo bih da dođu do desetina miliona korisnika, u kojem trenutku bi zapravo imalo smisla podržati to.”

Iako nije baš poređenje jabuka sa jabukama, Sweeneyev agresivniji pristup zadržavanju Fortnite kao poluge je interesantno videti ponovo. Možda je razlog za to nedavni porast njegove popularnosti?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top