Mobile

U pokretu: Arena Breakout

Posted on

Arena Breakout je najnoviji pokušaj giganta Tencent da se probije u žanru mobilnih FPS igara. U pitanju je besplatni battle royale sa velikim fokusom na strategiju, ali za razliku od drugih igara iz ovog žanra, gde je cilj ostati poslednji preživeli, cilj u Arena Breakout je da se dođe do mesta ekstrakcije sa što više loota. Trend pucačina u Escape from Tarkov stilu na mobilnim telefonima počeo je sa Netease, a sada je Tencent došao po ”svoj deo kolača”.

Ono što je vrlo upečatljivo kod ove igre je to što je prilično autentična. Arena Breakout sadrži niz mehanika koje verno prikazuju život na bojnom polju. Složeni sistem povreda celog tela i detaljni efekti trzaja i animacije oružja su samo neki od načina na koje Arena Breakout gradi to imerzivno vojničko iskustvo. Šteta se nanosi odvojeno svakom delu tela i postoje različiti efekti u zavisnosti od toga koji deo je pogođen. Na primer, prelom noge može smanjiti brzinu kretanja i ograničiti visinu skoka, dok bi trčanje dodatno pogoršalo povredu.

Iz perspektive kratke recenzije, Arena Breakout je zanimljiv FPS sa velikim potencijalom. Tržište mobilnih pucačkih igara postaje sve zasićenije, pa je lepo videti malo drugačiji i interesantniji pristup žanru.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version