PC

Sunset Overdrive je developeru Insomniac doneo tričavih 567$ profita

Posted on

Nakon nedavnog razornog curenja informacija iz ransomware napada, budućnost Insomniac Gamesa je izložena na internetu.

Sve, od igara koje su u razvoju do interne, aspirativne mape puta firme, i informacije o zaposlenima, objavili su zlonamerni hakeri koji su pokušali da obezbede milione dolara za podatke.

U finansijskom dokumentu, troškovi razvoja, prodaja i akcije za svaku igru na kojoj je Insomniac radio godinama su u potpunosti otkriveni.

Igrači sa oštrim okom su primetili da je Sunset Overdrive, igra iz 2014. godine koju čiji je ko-kreator Insomniac Games, kompaniji doneo samo 567 dolara profita od kada je izdata.

Sunset Overdrive je bila bizarna, čudna i avanturistička igra ekskluzivna za Xbox i PC koja je izdata sa relativno pozitivnim prijemom.

Nije zapalila tržište, ali su je igrači širom sveta uživali, ističući se vizualima koji privlače pažnju, zabavnom borbom, uzbuđujućim mehanikama prelaska i pričom koja je bila jednako inventivna i sarkastična.

Međutim, zahvaljujući finansijskom dokumentu koji je procureo nakon nedavnog ransomware napada, saznali smo da to nije bio veliki dan za isplatu za Insomniac Games.

Nakon razvoja Sunset Overdrive, koji je koštao 42,682,135 dolara, igra je prodala 1,898,433 jedinica za ukupno 49,737,133 dolara.

To nije velika razlika, i nakon što su troškovi bili podeljeni (s obzirom da je takođe bila zajednički razvijena između IG i Blind Squirrel Games), Insomniac je ukupno zaradio 567 dolara od celokupnog životnog ciklusa Sunset Overdrive.

To je svedočanstvo o činjenici da igra obično mora da proda ogromne količine da bi razvojni studio vratio ono što često ulaže u njeno stvaranje. Možda je zato IG prešao na to da bude Marvel studio – tu je novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version