PlayStation 5

Playstation 5 premašio 50 miliona prodatih uređaja

PlayStation 5 je imao relativno spor početak krajem 2020. godine zbog mnogih faktora, uključujući, ali ne ograničavajući se na globalnu pandemiju i masovni nedostatak zaliha. Međutim, ove godine smo videli da su se Sonijeve muke sa zalihama konačno završile, što je rezultiralo veoma profitabilnom godinom i pomoglo da se konzola proda u 50 miliona jedinica.

Objavljujući ovo preko saopštenja za štampu, Sony je otkrio ovu najnoviju prekretnicu, rekavši “PlayStation 5 konzola (PS5) je premašila 50 miliona prodatih jedinica potrošačima, tri godine od njenog lansiranja u novembru 2020. Zahvaljujući podršci PlayStation fanova širom sveta, PS5 konzola je ove godine doživela snažan zamah, vođena nizom izuzetno popularnih igara i kontinuiranim fokusom SIE na donošenje inovacija u iskustvo igranja, uključujući strimovanje PS5 igara za članove PlayStation Plus Premium.”

Jim Ryan – uskoro bivši izvršni direktor za PlayStation – govorio je o ovom nedavnom uspehu, rekavši “Dostizanje ove prodajne prekretnice PS5 je svedočanstvo o nepokolebljivoj podršci globalne PlayStation zajednice i njihovoj strasti za neverovatnim iskustvima koje su stvorili talentovani developeri iz PlayStation Studios i naši partneri. Zahvalni smo svim našim igračima koji su se do sada pridružili PS5 putovanju, i oduševljeni smo što je ovo prva praznična sezona od lansiranja kada imamo punu zalihu PS5 konzola – tako da svako ko želi da je nabavi može to da uradi.”

Kao što je Ryan pomenuo, 2023. je bila prva prava godina u kojoj je zaliha PS5 konzola mogla da zadovolji potražnju. S obzirom da je PS5 prodao 22,5 miliona jedinica samo u 2023. godini, biće interesantno videti kako će se 2024. godina pokazati – i da li će PS5 uspeti da se probije među 10 najprodavanijih konzola svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top