Vesti

Nakon 30 godina, Jim Ryan napušta poziciju predsednika kompanije Sony Interactive Entertainment

Šef PlayStation brenda, Jim Ryan, navodno napušta svoju poziciju predsednika i izvršnog direktora Sony Interactive Entertainment.

Vest je prvi put objavio Jason Schreier iz Bloomberga, a Sony je brzo potvrdio sa svojom sopstvenom najavom. Predsednik Sony Group Corporation, COO i CFO Hiroki Totoki preuzeće ulogu privremenog izvršnog direktora SIE počevši od 1. aprila 2024.

“Nakon 30 godina, odlučio sam da se penzionišem iz SIE u martu 2024”, rekao je Ryan u izjavi. “Uživao sam u prilici da imam posao koji volim u vrlo posebnoj kompaniji, radeći sa sjajnim ljudima i neverovatnim partnerima. Ali, sve mi je teže da uskladim život u Evropi i rad u Severnoj Americi. Odlazim imajući privilegiju da radim na proizvodima koji su dodirnuli milione života širom sveta; PlayStation će uvek biti deo mog života, i osećam se optimističnije nego ikad o budućnosti SIE.”

Ryan napušta svoju poziciju nakon što je bio sa Sonijem od 1994. godine. Nakon što je bio predsednik evropske filijale SIE od 2011. do 2019. godine, Ryan je unapređen na mesto predsednika i izvršnog direktora Sony Interactive Entertainment. Prema Soniju, Ryan ne ostaje u kompaniji ni u kakvom kapacitetu i penzionisan je sa trenutnim dejstvom.

Nepotrebno je reći da je ovo monumentalna promena liderstva unutar najveće gejming kompanije na svetu. Svi će gledati Ryana, SIE i PlayStation u narednim danima, nedeljama i mesecima dok kompanija ne pronađe zamenu za Ryana i prilagodi ključne ciljeve i strategije pod vođstvom najvišeg nivoa izvršnog liderstva.

Podsećamo, ostavka dolazi u jeku vesti o masovnom hakovanju kompanije Sony i navodima da hakovani podaci cirkulišu internetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top