Vesti

Haker koji je otkrio GTA 6 osuđen na dugoročno lečenje u mentalnoj instituciji

Arion Kurtaj, haker iza štetnih curenja informacija o GTA 6, je zvanično osuđen na neodređenu bolničku kaznu prema novom izveštaju BBC-a.

Haker je otkrio razne velike procurele informacije o očekivanom nastavku GTA, uključujući video snimke, slike i kod. Zločin je na kraju koštao “žrtve” milione dolara. Sa Lapsus$ bandom, Kurtaj je takođe hakovao druge entitete, kao što su Uber i Nvidia.

Kurtaj, 18-godišnjak sa autizmom, je takođe otvoreno priznao da će nastaviti da čini zločine ako bude pušten na slobodu.

Baš zbog toga, Kurtaj će sada biti premešten u sigurnu bolnicu doživotno. Takođe je osuđen na 18-mesečni program rehabilitacije za mlade sa “intenzivnim nadzorom i zabranom korišćenja VPN-a na internetu”.

Tim za odbranu Kurtaja je navodno tvrdio da zločini “nisu prouzrokovali ozbiljnu štetu razvojnom timu igre”. Ukazali su na ogroman uspeh rekordno gledanog trejlera, koji je čak i sam procureo na internet.

S obzirom na uslove presude, nadamo se da Kurtaj neće biti u mogućnosti da nanese dalju štetu i da će dobiti potrebno lečenje.

Trenutno nije jasno kada bi okolnosti mogle da se promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top