Vesti

Haker koji je otkrio GTA 6 osuđen na dugoročno lečenje u mentalnoj instituciji

Posted on

Arion Kurtaj, haker iza štetnih curenja informacija o GTA 6, je zvanično osuđen na neodređenu bolničku kaznu prema novom izveštaju BBC-a.

Haker je otkrio razne velike procurele informacije o očekivanom nastavku GTA, uključujući video snimke, slike i kod. Zločin je na kraju koštao “žrtve” milione dolara. Sa Lapsus$ bandom, Kurtaj je takođe hakovao druge entitete, kao što su Uber i Nvidia.

Kurtaj, 18-godišnjak sa autizmom, je takođe otvoreno priznao da će nastaviti da čini zločine ako bude pušten na slobodu.

Baš zbog toga, Kurtaj će sada biti premešten u sigurnu bolnicu doživotno. Takođe je osuđen na 18-mesečni program rehabilitacije za mlade sa “intenzivnim nadzorom i zabranom korišćenja VPN-a na internetu”.

Tim za odbranu Kurtaja je navodno tvrdio da zločini “nisu prouzrokovali ozbiljnu štetu razvojnom timu igre”. Ukazali su na ogroman uspeh rekordno gledanog trejlera, koji je čak i sam procureo na internet.

S obzirom na uslove presude, nadamo se da Kurtaj neće biti u mogućnosti da nanese dalju štetu i da će dobiti potrebno lečenje.

Trenutno nije jasno kada bi okolnosti mogle da se promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version