Vesti

Microsoft sprovodi čistku, Bobby Kotick napušta čelo Activision-Blizzard grupe

Posted on

Bobby Kotick će zvanično podneti ostavku na mesto izvršnog direktora Activision Blizzard 29. decembra, prema Microsoftu i prvi put izvešteno na The Verge. Njegov odlazak je prvi put najavljen prošlog oktobra.

Kotick je bio izvršni direktor Activision Blizzard grupe decenijama, studija najpoznatijeg po Call of Duty. Liderstvo Bobija Koticka je bilo malo kontroverzno među fanovima.

On ostavlja veliku poziciju koju Microsoft treba da popuni. Međutim, Microsoft još nije potvrdio zamenu. U međuvremenu, ostatak tima za vođenje Activision Blizzard će uglavnom ostati netaknut. Thomas Tippl, Rob Kostich, Mike Ybarra i Tjodolf Sommestad će izveštavati Matt Booty-ju, predsedniku za sadržaj igara i studija.

Spencer zahvaljuje Koticku na njihovim “neprocenjivim doprinosima ovoj industriji”.

Vredno je napomenuti da je Spencer takođe potvrdio da “nema promena u strukturi kako se vode studiji i poslovne jedinice”. Dalje, sve promene u liderstvu su namenjene samo da obezbede “jasnoću i odgovornost”.

Dakle, ovo bi moglo da umiri fanove koji su zabrinuti zbog bilo kakvih većih problema, dok Microsoft nastavlja bez Bobbyja Koticka.

Spencer pominje da postoje planovi za “uzbudljivu postavu igara za 2024. godinu širom Activision, Bethesda, Blizzard, King i Xbox Game Studios”. Međutim, ostao je neodređen kada će fanovi čuti više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version