Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Dimitrije Cvetković – Deset godina dizajniranja zvuka u studiju Mad Head Games – snimak predavanja

Dobro došli na Play!Con Winter 2023, konferenciju posevećenu domaćoj game dev industriji! Play!Con Winter 2023 se održao uživo u sklopu Games.con 2023 festivala, 9. i 10. decembra.

Sva predavanja sa konferencije su snimljena, tako da narednih dana možete očekivati sve snimke na našem YouTube kanalu!

Gost našeg sledećeg predavanja bio je Dimitrije Cvetković, glavni audio dizajner u studiju Mad Head Games sa višegodišnjim iskustvom. Jedan od projekata na kojima je Dimitrije radio je Scars Above, domaćoj igri koja je ugledala svetlost dana u februaru 2023. godine.

Tačno kako se pojam dizajna zvuka najzad usadio u sveopštu gejm development praksu, ispostavlja se da još nešto može da se dizajnira – muzika. Neistreniranom uhu ovi termini zvuče kao sinonimi, ali – da li je baš tako? Ako dozvolimo sebi da ipak priznamo da postoje razlike, uvidećemo da je muzika samo vrsta zvučnog izražajnog sredstva, pa i suštinske razlike u poimanju muzike u igrama i ostalim ekranskim medijima. O svemu ostalom, razgovaraćemo sa Dimitrijem.

Predavanje sa Dimitrijem možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top