Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Dimitrije Cvetković – Deset godina dizajniranja zvuka u studiju Mad Head Games – snimak predavanja

Posted on

Dobro došli na Play!Con Winter 2023, konferenciju posevećenu domaćoj game dev industriji! Play!Con Winter 2023 se održao uživo u sklopu Games.con 2023 festivala, 9. i 10. decembra.

Sva predavanja sa konferencije su snimljena, tako da narednih dana možete očekivati sve snimke na našem YouTube kanalu!

Gost našeg sledećeg predavanja bio je Dimitrije Cvetković, glavni audio dizajner u studiju Mad Head Games sa višegodišnjim iskustvom. Jedan od projekata na kojima je Dimitrije radio je Scars Above, domaćoj igri koja je ugledala svetlost dana u februaru 2023. godine.

Tačno kako se pojam dizajna zvuka najzad usadio u sveopštu gejm development praksu, ispostavlja se da još nešto može da se dizajnira – muzika. Neistreniranom uhu ovi termini zvuče kao sinonimi, ali – da li je baš tako? Ako dozvolimo sebi da ipak priznamo da postoje razlike, uvidećemo da je muzika samo vrsta zvučnog izražajnog sredstva, pa i suštinske razlike u poimanju muzike u igrama i ostalim ekranskim medijima. O svemu ostalom, razgovaraćemo sa Dimitrijem.

Predavanje sa Dimitrijem možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version